Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπήρχε λόγος που τα Tesla Roadster βρέθηκαν στην Κίνα!

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπήρχε λόγος που τα Tesla Roadster βρέθηκαν στην Κίνα!

ΝΕΑ

Υπήρχε λόγος που τα Tesla Roadster βρέθηκαν στην Κίνα!

ΝΕΑ

Λύθηκε το μυστήριο των τριών εγκαταλελειμμένων Tesla Roadster που βρέθηκαν στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε βγει στο φως της δημοσιότητας μια σπάνια ιστορία που αφορούσε τρία Tesla Roadster που βρέθηκαν κλεισμένα σε κοντέινερ στην Κίνα. Εκείνη την χρονική περίοδο κανείς δεν γνώριζε τι είχε συμβεί και πως βρέθηκαν εκεί τα πρώτα μοντέλα της αμερικανικής μάρκας, αλλά από ότι φαίνεται το μυστήριο λύθηκε.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Gruber Motors, το 2010 παραγγέλθηκαν από κινεζική εταιρεία τέσσερα Tesla Roadster με στόχο όπως αποδείχτηκε να τα μελετήσουν και να τα αναλύσουν. Τα αυτοκίνητα έφτασαν σε κάποιο κινέζικο λιμάνι, αλλά μέχρι να γίνει αυτό η εταιρεία χρεοκόπησε και τελικά τα αυτοκίνητα έμειναν μέσα στα κοντέινερ.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα περίεργα της υπόθεσης είναι ότι από τα τέσσερα Roadster λείπει το ένα, καθώς βρέθηκαν τα τρία και μερικά εξαρτήματα από το τέταρτο. Όπως και να έχει, τα τρία σπάνια Tesla έχουν βγει πλέον σε διαδικασία δημοπρασίας με την τιμή τους να αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων! Αυτό σημαίνει ότι το Roadster μπορεί να θεωρηθεί πλέον το πρώτο κλασικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Θυμίζουμε ότι το Tesla Roadster ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας και χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της Lotus Elise. Ήταν το πρώτο νόμιμο αυτοκίνητο με μπαταρία λιθίου και είχε αυτονομία 320 χιλιόμετρα. Μόλις 2.500 μονάδες κατασκευάστηκαν από το 2008 μέχρι το 2012 και κανείς δεν ξέρει πόσες διασώζονται. Σίγουρα πάντως υπάρχουν τρία και μάλιστα σε κατάσταση καινούριου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Tesla Model Y είναι ο νέος βασιλιάς!
Αποκάλυψη: Δείτε το σαλόνι του «αγροτικού» της Tesla
Κι άλλη καθυστέρηση για το νέο Tesla Roadster

Advertisement