Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα φτιάχνει η Ford τα νέα EV της;

Ελλάδα 2:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα φτιάχνει η Ford τα νέα EV της;

ΝΕΑ

Που θα φτιάχνει η Ford τα νέα EV της;

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των παραγωγικών μονάδων της –και τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας–, τα στελέχη της Ford αποφάσισαν που θα κατασκευάζουν τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα τους.

Advertisement
Advertisement

Η Ford έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει μεγαλύτερο βάρος στην εξέλιξη και στην κατασκευή νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία θα αντιπροσωπεύουν τις κατασκευαστικές αξίες της.

Εκτός αυτού, θα προσπαθήσει να περιορίσει το λειτουργικό κόστος είτε μειώνοντας την παραγωγή σε κάποια από τα μοντέλα της είτε επαναπροσδιορίζοντας το δίκτυό της, δηλαδή τα εργοστάσια στα οποία θα κατασκευάζονται τα καινούργια οχήματά της.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η διαδικασία θα γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναφορικά με την Ευρώπη, τα στελέχη της Ford αποφάσισαν να μετατρέψουν δύο εργοστάσια της εταιρείας σε μονάδες παραγωγής αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους. Το ένα θα είναι αυτό που έχει δημιουργήσει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Κολωνία. Εκεί πρόκειται να επενδύσει για να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του και να είναι δυνατή η παραγωγή των νέων μοντέλων της.

Το δεύτερο αφορά στο εργοστάσιο το οποίο διαθέτει στην Ισπανία, στη Βαλένθια. Αυτό επρόκειτο να σταματήσει τη λειτουργία του αλλά οι άνθρωποι της «Μπλε Οβάλ» αποφάσισαν να το διατηρήσουν. Το εργοστάσιο Almussafes, όπως ονομάζεται, άρχισε να λειτουργεί το 1976 και στο πέρασμα των χρόνων έκτοτε έγινε η μεγαλύτερη σε έκταση βιομηχανική μονάδα που διαθέτει η εταιρεία εκτός των ΗΠΑ.

Advertisement

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ford, η επένδυση για την ανανέωση του εργοστασίου της στην Κολωνία θα φτάσει περίπου τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, θα γίνει μεγάλη επένδυση και στην Ισπανία. Ο στόχος που έχει θέσει η Ford είναι να πωλούνται ετησίως 600.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της στην Ευρώπη από το 2026 και έπειτα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τα επόμενα χρόνια πρόκειται να παρουσιαστούν καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα ανήκουν σε εμπορικά δημοφιλείς κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ένα νέο crossover της μεσαίας και ένα αντίστοιχο (crossover) με σπορ χαρακτήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E GT
To Ford Bronco έρχεται στην Ευρώπη!
P1 Team Fordzilla: Επιστροφή στον εικονικό κόσμο