Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford θα μειώσει την παραγωγή του Focus

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Ford θα μειώσει την παραγωγή του Focus

ΝΕΑ

H Ford θα μειώσει την παραγωγή του Focus

ΝΕΑ

To Focus, στις απλές εκδόσεις του αλλά και στις ST, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της γερμανικής πόλης Saarlouis.

Advertisement
Advertisement

Το Focus, που παραδοσιακά ήταν ένα από τα best sellers της Ford, ακολουθεί τη μοίρα όλων των μικρο-μεσαίων hatchback που πιέζονται πολύ από τα SUV και βλέπουν τις πωλήσεις τους να συρρικνώνονται διαρκώς.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οδηγεί τη Ford στο να περιορίσει την παραγωγή του Focus μετά τις 29 Αυγούστου, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν αυτό θα επηρεάσει τη διαμόρφωση της γκάμας του.

Ενδιαφέρον είναι πως η Ford δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει τι σκέφτεται για το μέλλον του συγκεκριμένου εργοστασίου, με τις πληροφορίες να λένε πως η όποια απόφαση θα ληφθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα στις παραγωγικές μονάδες της Κολωνίας στη Γερμανία και της Κραϊόβα στη Ρουμανία θα επενδυθεί μέρος των 2,0 δισεκατομμυρίων που έχουν προϋπολογιστεί για την ενίσχυση της πορείας της μάρκας προς τον εξηλεκτρισμό.

Advertisement

Γεγονός είναι πάντως πως η παραγωγή των Focus αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, τα οποία σε σημαντικό βαθμό οφείλονται στην έλλειψη των συστημάτων infotainment SYNC4 που κατασκευάζονται στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση για το Ford Focus και αναβαθμίσεις (+video)
Συγκριτική Δοκιμή: Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 PS mHEV vs VW Golf 1.0 eTSI 110 PS
Ford Ranger Raptor: H τετρακίνηση και τα drivemodes που ανοίγουν δρόμο