Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορεί η νέα Alfa Romeo 33 Stradale να γίνει ακόμα πιο «κούκλα»; (+video)

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπορεί η νέα Alfa Romeo 33 Stradale να γίνει ακόμα πιο «κούκλα»; (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί η νέα Alfa Romeo 33 Stradale να γίνει ακόμα πιο «κούκλα»; (+video)

ΝΕΑ

Ο Φρανκ Στέφενσον είναι πεπεισμένος ότι αυτό γίνεται. Εσείς τις λέτε;

Advertisement
Advertisement

Λίγοι θα υποστήριζαν ότι η νέα Alfa Romeo 33 Stradale είναι ένα αυτοκίνητο που επιδέχεται αισθητικών και σχεδιαστικών βελτιώσεων.

Ο Φρανκ Στέφενσον, πάντως, έχει την άποψη και την τεκμηριώνει, ότι το πανέμορφο ιταλικό supercar, μπορεί να γίνει ακόμα πιο… σέξι! Κι αν αναρωτιέστε, τι εστί Στέφενσον, είναι ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, υπεύθυνος (μεταξύ άλλων) και για την Maserati MC12.

Οι αλλαγές που έχει κάνει o Στέφενσον ξεκινούν από το μπροστινό μέρος, όπου τα γραφικά των προβολέων LED έχουν μεγεθυνθεί ελαφρώς και το καπό αντικαταστάθηκε με ένα πιο απλό. Οι πιο σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στο πλάι της Alfa 33 Stradale.

Advertisement
Advertisement

Για αρχή, το σχήμα των μπροστινών φτερών είναι διαφορετικό και τα πλαϊνά παράθυρα έχουν επίσης τροποποιηθεί. Ο Στέφενσον σημειώνει ότι στο ιταλικό supercar, τα πλαϊνά παράθυρα έχουν μια μικρή κλίση προς τα κάτω, ενώ στο δικό του σχέδιο είναι πιο οριζόντια. Η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται στη συνέχεια με τις πλευρικές εισαγωγές αέρα.

Advertisement

Σε αντίθεση με τις λεπτές πλαϊνές οπές του πρωτότυπου που ο Στέφενσον συγκρίνει με μια μικρή ουλή στο πρόσωπο μιας όμορφης Ιταλίδας, οι αεραγωγοί στο νέο σχέδιοείναι πολύ μεγάλοι και έχουν ένα περιττό στοιχείο από ανθρακονήματα που του θυμίζει άγκυρα πλοίου. Με πολύ μικρότερη εισαγωγή όπως η αρχική, η σχεδίαση του αυτοκινήτου φαίνεται πολύ πιο συνεκτική.

Advertisement

Το πίσω παράθυρο έχει μια πιο επιθετική κλίση προς τα κάτω, που σημαίνει ότι το οπίσθιο μέρος κάθεται χαμηλότερα και φαίνεται πιο αδύνατο. Ο Στέφενσον έχει επίσης τροποποιήσει το σχήμα του διαχύτη για να τον κάνει λίγο πιο λεπτό, διατηρώντας παράλληλα άφθονη ποιότητα από ανθρακονήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια εμβληματική Alfa Romeo, πραγματικό… Totem!
Και η Alfa Romeo είχε το δικό της van
Alfa Romeo: «Δεν χρειαζόμαστε οθόνες 1 μέτρου και 200 συστήματα υποβοήθησης»