Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φιλί ζωής για τον θεϊκό V6 της Alfa Romeo

Ελλάδα 2:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φιλί ζωής για τον θεϊκό V6 της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Φιλί ζωής για τον θεϊκό V6 της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Μετά την χαλάρωση των μέτρων για το Euro 7 ένας από τους πιο επιθυμητούς κινητήρες της αυτοκινητοβιομηχανίας παίρνει παράταση ζωής.

Advertisement
Advertisement

Εν μέσω των επερχόμενων κανονισμών εκπομπών ρύπων Euro 7, που θα τεθούν σε ισχύ το 2025, ο παλιός καλός twin-turbo V6 κινητήρας 2,9 λίτρων της Alfa Romeo αναμένεται να αντέξει λόγω των πιο επιεικών προτάσεων.

Ενώ οι κανονισμοί αυτοί καλύπτουν διάφορους τύπους οχημάτων τα επιβατικά αυτοκίνητα αναμένεται τώρα να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστα.

Αυτή η επιείκεια συνεπάγεται ότι τα υπάρχοντα συστήματα κίνησης θα μπορούσαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται σε μελλοντικά οχήματα, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη για την Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato επιβεβαίωσε ότι ο twin-turbo V6, που σήμερα υπάρχει σε μοντέλα όπως η Giulia και η Stelvio Quadrifoglio με 512 άλογα, θα συνεχίσει να υπάρχει στα επόμενα οχήματα της Alfa Romeo.

Αν και τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν αποκαλύφθηκαν, η Alfa Romeo ετοιμάζεται να λανσάρει νέα και ανασχεδιασμένα οχήματα, με μια φημολογούμενη ανασχεδιασμένη Giulia να αναμένεται γύρω στο 2025.

Ενώ τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης βρίσκονται στον ορίζοντα για την Alfa Romeo, η συνέχιση του κινητήρα εσωτερικής καύσης παραμένει μια πιθανότητα υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Zagato επανέρχεται με Alfa Romeo και «άρωμα» από το ‘60
Αυτή είναι η πιο γρήγορη Alfa Romeo Giulia
Ένα όνειρο τρελό: Μία σύγχρονη Alfa Romeo Giulia GT 510 ίππων

 

Advertisement