Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποιές νέες Mercedes θα εφαρμοστεί η τεχνολογία της Vision EQXX;

Ελλάδα 18:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποιές νέες Mercedes θα εφαρμοστεί η τεχνολογία της Vision EQXX;

ΝΕΑ

Σε ποιές νέες Mercedes θα εφαρμοστεί η τεχνολογία της Vision EQXX;

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Vision EQXX που παρουσίασε η Mercedes-Benz τις πρώτες ημέρες τού 2022 αποκάλυψε τη σχεδιαστική και κατασκευαστική φιλοσοφία που θα εφαρμόσει στα επόμενα μοντέλα της. Πότε θα εφαρμοστούν αυτά στην πράξη;

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, το Vision EQXX κέρδισε τις εντυπώσεις με το σχήμα του αμαξώματός του. Στη συνέχεια, με την πραγματική απόσταση αυτονομίας κίνησής του η οποία ξεπέρασε τα 1.000 χλμ. (συγκεκριμένα, 1.008 χλμ. στην πρώτη προσπάθεια και 1.202 χλμ. στη δεύτερη).

Όπως είναι αναμενόμενο, η τεχνολογία και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από αυτό θα εφαρμοστεί στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής τής Mercedes-Benz. Η αρχή αναμένεται να γίνει με την καινούργια CLA, όπως και με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της C-Class.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar, η νέα CLA θα έχει στο αμάξωμά της σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο. Το ίδιο θα ισχύσει και γι’ αυτό της ηλεκτρικής C-Class, όμως αυτή θα έχει την τεχνολογία και την απόδοση των μπαταριών που χρησιμοποιήθηκαν στο EQXX.

Advertisement
Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο, η C-Class EV θα έχει μεγάλη αυτονομία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον βρετανικό μέσο ο κ. Markus Schäfer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Επιχειρησιακός Διευθυντής του Τμήματος Έρευνας της εταιρείας: «θα είναι ένα από τα πιο αποδοτικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που υπάρχουν».

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το καινούργιο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2024 και θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα «MMA» («Mercedes Modular Architecture»). Η έκδοση AMG θα διαφοροποιείται από τις απλές οπτικά προκειμένου να τονίζεται ο σπορ χαρακτήρας της.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η Mercedes-Benz έχει δεσμευτεί πως θα δημιουργήσει και μία αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή όλων των μοντέλων της ως το 2025. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται τόσο η C-Class όσο και η G-Class, η αντίστοιχη έκδοση της οποίας θα αναμένεται να παρουσιαστεί επίσης το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes Vision EQXX: Πώς έγινε πραγματικότητα (video)
Mercedes: Δοκιμάζει το eActros LongHaul σε πραγματικές συνθήκες (+video)
Mercedes: Ντεμπούτο το 2024 για την ηλεκτρική C-Class