Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Mercedes: Δοκιμάζει το eActros LongHaul σε πραγματικές συνθήκες (+video)

Ελλάδα 23:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Δοκιμάζει το eActros LongHaul σε πραγματικές συνθήκες (+video)

Fleet Cars

Mercedes: Δοκιμάζει το eActros LongHaul σε πραγματικές συνθήκες (+video)

Fleet Cars

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνίες με τη Rhenus, (ευρωπαϊκή εταιρεία logistics) και την Amazon.

Advertisement
Advertisement

Σκοπός της συνεργασίας η δοκιμή του φορτηγού eActros LongHaul στο δρόμο ξεκινώντας από το 2023.

Η Mercedes θα δοκιμάσει ηλεκτρικά φορτηγά μεγάλων αποστάσεων με τη βοήθεια της Amazon. «Όπως με όλα τα ηλεκτρικά φορτηγά μας, θα ξεκινήσουμε τις πρώτες δοκιμές για το eActros LongHaul με πελάτες», δήλωσε ο Michael Scheib, Επικεφαλής Διαχείρισης Προϊόντων, Mercedes-Benz Trucks.

Με αυτονομία περίπου 500 χλμ. το φορτηγό eActros LongHaul θα δοκιμαστεί σε πολλές εφαρμογές από τη Rhenus. Οι δοκιμές θα περιλαμβάνουν τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε απλά τριαξονικά και τράκτορες ανοιχτών ρυμουλκούμενων για να εξακριβωθεί η καταλληλόλητα του φορτηγού σε καθημερινές διαδρομές και συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes λέει ότι ήδη υποβάλλει το φορτηγό σε εντατικές δοκιμές. Επιπλέον, θα αρχίσει να το κινεί σε δημόσιους δρόμους ως το τέλος του έτους. Η Rhenus και η Amazon, θα δοκιμάσουν επίσης μαζί με τα φορτηγά, φορτιστές υψηλής απόδοσης. Με την ονομασία «φόρτιση μεγαβάτ», οι εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα δοκιμαστικό project που ονομάζεται «Φόρτιση υψηλών επιδόσεων για φορτηγά μεγάλων αποστάσεων», (HoLa).

Στο πλαίσιο του project, θα εγκατασταθούν πρώτα σταθμοί φόρτισης σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Α2, μεταξύ του Βερολίνου και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ορισμένοι από αυτούς θα είναι εξοπλισμένοι με τους μεγάλους φορτιστές, που μπορούν να γεμίσουν την μπαταρία του φορτηγού από 20 έως 80% σε μόλις 30 λεπτά, όταν το διάλειμμα, που δικαιούνται οι οδηγοί φορτηγών στην Ευρώπη είναι 45 λεπτά.

Advertisement

«Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σημαντικά υψηλότερους αριθμούς ηλεκτρονικών φορτηγών σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία στο μέλλον κυρίως, σε μεγαλύτερες αποστάσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε εναλλακτική λύση φόρτισης», δήλωσε ο Sascha Hahnke, διευθύνων σύμβουλος της Rhenus Transport.

Advertisement

Με τη συνεργασία τους, οι εταιρείες ελπίζουν να δημιουργήσουν μια τυποποιημένη υποδομή φόρτισης για φορτηγά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Τελειώνει το diesel στα φορτηγά
Επίσημο: Mercedes eActros
Το μέλλον των μεταφορών όπως το βλέπει η Mercedes-Benz (+video)

Advertisement