Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα έχει κορυφαία αυτονομία

Ελλάδα 3:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα έχει κορυφαία αυτονομία

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα έχει κορυφαία αυτονομία

ΝΕΑ

Έναν ακόμη άσσο στο μανίκι της κρύβει η Mercedes-Benz και είναι έτοιμη να τον ρίξει στο τραπέζι της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Ο… άσσος αυτός κρύβει και μία σημαντική συνεργασία επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Μπορεί η Tesla να θεωρεί πως μονοπωλεί με τις εξαιρετικά υψηλές πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων, όμως η αλήθεια είναι πως οι παραδοσιακοί εκπρόσωποι στο χώρο του αυτοκινήτου εξελίσσουν τεχνολογίες που σύντομα θα τους φέρουν και πάλι σε πλεονεκτική θέση. Μια από αυτές έχει να κάνει με την τεχνολογία ανοδίου πυριτίου στις μπαταρίες, κίνηση που μπορεί να προσφέρει 20-40% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, συνεπώς αυξημένη αυτονομία και χαμηλότερο βάρος μπαταρίας και συνολικά.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική φίρμα θα δώσει επίσημη μορφή στη νέα τεχνολογία από το 2025, με προαιρετική έκδοση αυτής της μπαταρίας από εκείνη το χρονιά και έπειτα. Πίσω από αυτή την κίνηση κρύβεται η συνεργασία με τη Sila, μία εξειδικευμένη εταιρεία που εξελίσσει μπαταριές και εδρεύει στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ και από το 2019 και έπειτα έχει στενή σχέση με την Mercedes-Benz.

Μάλιστα οι Γερμανοί φέρεται να έχουν επενδύσει στη Sila για αυτό το σκοπό και θα δουν την προσπάθεια τους να αποδίδει καρπούς. Οι μπαταρίες ανοδίου πυριτίου δίνουν έτσι ένα σοβαρό κίνητρο σε κάποιον για να κοιτάξει με σοβαρότητα το μέλλον του με ένα ηλεκτρικό μοντέλο και στη Mercedes ένα όπλο στη μάχη με την Tesla αλλά και τις αμφιβολίες περί αυτονομίας για το αγοραστικό κοινό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για το κουπέ της AMG και του Will.I.Am
Mercedes-AMG SL: Ιστορική… συνάντηση (video)
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG C 43 4MATIC