Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστούν οι ηλεκτρικές Chevrolet;

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα παρουσιαστούν οι ηλεκτρικές Chevrolet;

ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστούν οι ηλεκτρικές Chevrolet;

ΝΕΑ

H Chevrolet, ως μέλος της General Motors, εφαρμόζει το δικό της πρόγραμμα εξηλεκτρισμού από το οποίο αναμένεται να προέλθουν κάποια πολλά ενδιαφέροντα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η Chevrolet, θεωρείται από τις πιο πολυτελείς εταιρείες της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά έχει γίνει συνώνυμη και με τα οχήματα επιδόσεων. Η Corvette είναι το κλασικό παράδειγμα και ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της χώρας.

Το θέμα με την εταιρεία δεν είναι εάν αλλά πότε θα παρουσιάσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Corvette. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση σχετικά, όμως το πρώτο «βήμα» προς τον εξηλεκτρισμό της έγινε. Ήδη πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης της Corvette E-Ray, δηλαδή της εκδοχής της η οποία θα έχει κινητήρα υβριδικής διάταξης.

Advertisement
Advertisement

Τα σχέδια της Chevrolet για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της δεν περιορίζονται μόνο σε αυτή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον αμερικανικό Τύπο, τα στελέχη της προγραμματίζουν τη δημιουργία και άλλων καινούργιων οχημάτων αυτής της τεχνολογίας.

Βάσει αυτών, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη την εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού sedan το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί «στα μέσα της δεκαετίας» (sic). Μάλιστα, οι Αμερικανοί έχουν μεγάλες βλέψεις γι’ αυτό καθώς θεωρούν ότι θα ανταγωνίζεται την Porsche Taycan. Το αυτοκίνητο πιθανόν θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα «Ultium» η οποία χρησιμοποιήθηκε και στην Cadillac Celestiq.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που θα παρουσιάσει θα είναι ένα SUV. Δεν είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα σχέδια των ανθρώπων της Chevrolet θα βρουν την αμέριστη αποδοχή των φίλων της, ιδίως των πιο φανατικών εξ αυτών. Όμως, η εταιρεία δεν μπορεί να μείνει πίσω στο ρεύμα της ηλεκτροκίνησης και των δημοφιλών κατηγοριών οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα εξηλεκτρισμού και για τη Chevrolet Corvette
Νέος κινητήρας-θηρίο από τη Chevrolet
Νέο Chevrolet Silverado ZR2: Για off-road παιχνίδι (+video)

Advertisement