Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος κινητήρας-θηρίο από τη Chevrolet

Ελλάδα 10:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέος κινητήρας-θηρίο από τη Chevrolet

ΝΕΑ

Νέος κινητήρας-θηρίο από τη Chevrolet

ΝΕΑ

«Ο μεγαλύτερος, και ο πιο ισχυρός crate κινητήρας στα χρονικά». Έτσι περιγράφει η Chevrolet το καινούριο πανίσχυρο μοτέρ της.

Advertisement
Advertisement

Στην κατασκευή του μεγαλύτερου και ισχυρότερου crate κινητήρα που φέρει την υπογραφή της προχώρησε η Chevrolet Performance. Αυτός έχει την κωδική ονομασία ZZ632/1000, και συνιστά έναν ατμοσφαιρικό V8 χωρητικότητας 10,35 λίτρων που αποδίδει 1.018 PS και 1.188 Nm ροπής, στροφάροντας μέχρι τις 7.000 σ.αλ., με βενζίνη 93 οκτανίων.

Το μπλοκ του κινητήρα είναι από χυτοσίδηρο, ο στροφαλοφόρος και οι μπιέλες κατασκευάζονται από σφυρήλατο χάλυβα υψηλής ποιότητας και τα πιστόνια από σφυρήλατο αλουμίνιο. Οι κυλινδροκεφαλές είναι από αλουμίνιο, ενσωματώνεται σύστημα έμμεσου ψεκασμού, και η πολλαπλή εισαγωγής είναι κατασκευασμένη σε CNC.

Η αμερικανική εταιρεία αναφέρει πως ο ZZ632/1000 διακρίνεται για την υψηλή αντοχή και μακροζωία του, δεδομένου ότι υποβλήθηκε σε περισσότερα από 200 προσομοιωμένα τεστ σε δυναμόμετρο, χωρίς την παραμικρή αποτυχία.

Advertisement
Advertisement

Η Chevrolet δεν έχει ανακοινώσει την τιμή του ισχυρότερου crate κινητήρα της, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος μέσω της Chevrolet Performance από τις αρχές του 2022.

Προς απογοήτευση πολλών φίλων της, η εταιρεία διευκρινίζει πως το μοτέρ δεν προορίζεται για οχήματα που κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους, αλλά αποκλειστικά για αγωνιστικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία εντυπωσιακή πρόταση για το ηλεκτρικό Chevrolet Silverado (+video)
Ακούστε τον πολεμικό ήχο της Chevrolet Corvette Z06 (video)
Ένας χρονογράφος βασισμένος στη Chevrolet Corvette

 

Advertisement