Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Chevrolet Silverado ZR2: Για off-road παιχνίδι (+video)

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Chevrolet Silverado ZR2: Για off-road παιχνίδι (+video)

ΝΕΑ

Νέο Chevrolet Silverado ZR2: Για off-road παιχνίδι (+video)

ΝΕΑ

Το νέο Silverado ZR2 φέρει πιο πλούσιο εκδρομικό υπόβαθρο και σχεδιάστηκε… για να κονταροχτυπηθεί με τα F-150 Raptor και Ram 1500 RX.

Advertisement
Advertisement

Η Chevrolet παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του Silverado, η οποία φέρει ακόμα πιο αποδοτικό κινητήρα και πιο σύγχρονη εμφάνιση.

Η μεγαλύτερη είδηση, ωστόσο, είναι η παρουσίαση μιας πιο σκληροτράχηλης εκδοχής του μοντέλου, υπό την ονομασία Silverado ZR2. Αυτή φέρει μια αναβαθμισμένη ανάρτηση –με νέα ελατήρια και βαλβίδες αμορτισέρ- που αυξάνει την απόσταση του οχήματος από το έδαφος κατά 50 χλστ. (συνολικά 284 χλστ.).

Ο off-road εξοπλισμός περιλαμβάνει δύο διαφορετικά (εμπρός-πίσω), ποδιές και 18άρες ζάντες με ελαστικά 33”. Παράλληλα, ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος για τη βελτιστοποίηση των γωνιών προσέγγισης (31,8 μοίρες), ενώ έχει αλλάξει η θέση των απολήξεων της εξάτμισης, για την αποφυγή τυχών ζημιών κατά την περιήγηση του Silverado ZR2 σε κακοτράχαλα εδάφη.

Advertisement
Advertisement

Εντός της καμπίνας, συναντώνται δερμάτινες επενδύσεις στα χρώματα Jet Black και Graystone, ενώ υπάρχει από μία ψηφιακή οθόνη για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων, με διαγώνιο 13,4 και 12,3” αντίστοιχα.

Το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 653 κιλά, η ικανότητα ρυμούλκησης ανέρχεται στα 4.037 κλ., ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το pick-up θα διατίθεται αποκλειστικά σε διπλοκάμπινη έκδοση με μικρή καρότσα.

Advertisement

Το Silverado ZR2 κινείται από έναν V8 βενζινοκινητήρα 6,2 λίτρων, ο οποίος παράγει 426 PS και 624 Nm ροπής, τιμές που είναι κατά πολύ μικρότερες από εκείνες των ανταγωνιστών του, F-150 Raptor (456 PS) και Ram 1500 RX (712 PS).

Advertisement

Ερωτηθέντες για το χάσμα ισχύος, οι άνθρωποι της Chevrolet επισήμαναν πως το ZR2 είναι… μια κατηγορία μόνο του, και οι off-road επιδόσεις δεν είναι συνυφασμένες με την ιπποδύναμη, αλλά με τη συνεργασία του hardware με το software.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Ford Ranger Raptor Special Edition
To αγροτικό Hyundai Santa Cruz σε έκδοση SUV
Έτσι θα ήταν το σύγχρονο αγροτικό Hyundai Pony

Advertisement