Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ώρα εξηλεκτρισμού και για τη Chevrolet Corvette

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ώρα εξηλεκτρισμού και για τη Chevrolet Corvette

ΝΕΑ

Ώρα εξηλεκτρισμού και για τη Chevrolet Corvette

ΝΕΑ

Κανείς δε γλιτώνει από την ηλεκτρική εποχή. Ακόμη και οι πιο αυθεντικοί εκπρόσωποι των κινητήρων εσωτερικής καύσης όπως η Corvette.

Advertisement
Advertisement

Η φίρμα θα εκμεταλλευτεί την εταιρεία κατασκευής μπαταριών που βρίσκεται υπό την General Motors και θα εξηλεκτρίσει σταδιακά τη γκάμα της.

Η γκάμα της Chevrolet Corvette θα υποδεχθεί μία plug-in υβριδική έκδοση μέσα στο 2023, η οποία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και η ισχυρότερη Corvette που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα, με απόδοση που θα ξεπερνά ακόμη και τους 1.000 ίππους (V8 6,2 λίτρων).

Το πολυπόθητο supercar αναμένεται να διατηρήσει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία και με την βενζινοκίνητη αμφίεση του, ενώ η μπαταρία με την οποία θα εφοδιάζεται θα προέρχεται από την Ultium, εταιρεία συμφερόντων της General Motors.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με την Corvette plug in hybrid που θα λανσαριστεί μέσα στο επόμενο έτος, η αμιγώς ηλεκτρική δεν θα έχει το ίδιο παρουσιαστικό, με τις φήμες να κάνουν λόγο για ένα ψηλότερο -τύπου crossover- αμάξωμα, στα πρότυπα της Ford Mustang Mach-E. H αμιγώς ηλεκτρική θα έρθει λίγο αργότερα σε σχέση με την υβριδική, για να συμπληρώσει τη μεταστροφή της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

Αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2035, αφού η GM έχει θέσει εκείνο το έτος ως πιθανότερο deadline για τον πλήρη αποχωρισμό της από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το ευχάριστο είναι ότι η Corvette δεν πρόκειται να αφήσει τον εκρηκτικό χαρακτήρα της, αλλά αντιθέτως να γίνει ακόμη ταχύτερη και ανταγωνιστική όπως ήταν πάντοτε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα σκάφος που μοιάζει με Corvette (+video)
H GM εξετάζει την ξεχωριστή πώληση του κινητήρα της Corvette Z06
Έτσι αποδίδει 680 ίππους το μοτέρ της Corvette Z06 (+video)