Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα κατασκευάζεται το πιο φτηνό Tesla;

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα κατασκευάζεται το πιο φτηνό Tesla;

ΝΕΑ

Που θα κατασκευάζεται το πιο φτηνό Tesla;

ΝΕΑ

Η δημιουργία και διάθεση στην αγορά ενός προσιτότερου αυτοκινήτου από την Tesla είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τους ανθρώπους της εταιρείας και το στοίχημα για τους μετόχους της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο Ίλον Μάσκ, η Tesla πρόκειται να εξελίξει και να κατασκευάσει ένα νέο μοντέλο της το οποίο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από αυτά που διαθέτει τώρα στην γκάμα της.

Αυτό θα είναι οικονομικά προσιτότερο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η τιμή πώλησής του θα ξεκινά από τα 25.000 δολάρια (περίπου 23.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Η παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία θα είναι φθηνότερα απ’ ό,τι τώρα, αντιμετωπίζεται ως μια μεγάλη πρόκληση από τις εταιρείες. Κι αυτό επειδή το κέρδος από την πώλησή τους είναι μικρό ή οριακά συμφέρον γι’ αυτές.

Advertisement
Advertisement

Ο Ίλον Μάσκ ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των μετόχων ότι από τον Ιούνιο του 2025 θα ξεκινήσει την κατασκευή του νέου μοντέλου της εταιρείας, στο εργοστάσιο της Tesla που βρίσκεται στο Τέξας.

Επίσης, αυτό αναμένεται να παράγεται και στο Gigafactory της Γερμανίας Προφανώς, θα είναι το βασικό αντί του Model 3 που κατέχει τώρα αυτή τη θέση στη γκάμα της.

Advertisement

Εκτός αυτού, ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι της εταιρείας επεξεργάζονται ακόμα δύο προγράμματα για την εξέλιξη και δημιουργία ισάριθμων νέων αυτοκινήτων. Εφόσον αυτά ολοκληρωθούν ο σκοπός θα είναι να ξεπεράσει η ετήσια παραγωγή της Tesla τις 5.000.000 μονάδες.

Βάσει των πληροφοριών, οι άνθρωποι της Tesla εξελίσσουν μια καινούργια πλατφόρμα η οποία έχει διαφορετική αρχιτεκτονική από την παρούσα και έχει την κωδική ονομασία «NV9X».

Advertisement

Ο Μάσκ, επισήμανε προς τους μετόχους ότι εκτός από το φτηνό μοντέλο θα δημιουργηθεί και ένα ρομποταξί το οποίο θα προορίζεται για αυτόνομη οδήγηση και για τη μεταφορά επιβατών, απλώς.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Και τα δύο σχέδια για την παραγωγική διαδικασία των οχημάτων είναι καινοτόμα και ξεπερνούν οποιαδήποτε άλλη έχει γνωρίσει η Αυτοκινητοβιομηχανία ως τώρα».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Cybertruck προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στο Μασκ!
Το 4χρονο ξαναχτυπά με Tesla 1.000+ ίππων! (+video)Πώς η Tesla αδειάζει τους πελάτες της;