Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Cybertruck προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στο Μασκ!

Ελλάδα 0:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Cybertruck προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στο Μασκ!

ΝΕΑ

Το Cybertruck προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στο Μασκ!

ΝΕΑ

Για ποιο λόγο το πολυδιαφημισμένο pick-up της Tesla, θα δυσκολευτεί να λάβει έγκριση στην Κίνα και ενδεχομένως και στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην πιστοποίηση του Cybertruck για χρήση στους δρόμους της Κίνας, όπως παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλός της, Ίλον Μασκ, στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), δικής του ιδιοκτησίας.

Ο Μασκ περιέγραψε τη διαδικασία έγκρισης του Cybertruck στην Κίνα ως «πολύ δύσκολη», απαντώντας σε μια δημοσίευση του χρήστη X @ray4tesla, ο οποίος μοιραζόταν τη φήμη ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσίαζε το νέο ηλεκτρικό pick-up στις εκθέσεις της της στο Κίνα.

Αν και ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δεν εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους το μεγάλο project της Tesla, θα δυσκολευτεί να λάβει το… πράσινο φως, τόσο για την αγορά της Κίνας, όσο πιθανότατα και για την Ευρώπη, η εξήγηση είναι πολύ συγκεκριμένη…

Advertisement
Advertisement

Και αφορά στην προστασία και την ασφάλεια των πεζών! Μπορεί το βαρύ, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα,. Αμάξωμα του Cybertruck, να αποτελεί ένα από τα κατασκευαστικά highlights του αυτοκινήτου, αυτομάτως όμως αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού των πεζών, στην περίπτωση ατυχήματος.

Μια τέτοια εξέλιξη, παρότι ο κίνδυνο είχε επισημανθεί από πεπειραμένους μηχανικούς, σίγουρα δεν ευνοεί τα εμπορικά σχέδια του Μασκ και της Tesla. Ενώ η αμερικανική εταιρεία διατήρησε τη θέση της ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής EV παγκοσμίως το 2023, η BYD την ξεπέρασε σε πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Πολλοί ειδικοί προβλέπουν ότι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα πάρει τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή EV στον κόσμο το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρομπότ της Tesla τραυμάτισε μηχανικό της
Υπόγειες μετακινήσεις στο Λας Βέγκας με Tesla Cybertruck;
Άκυρο για το Tesla Cybetruck στην Ευρώπη;