Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα είναι έτοιμη η ηλεκτρική Skoda Octavia;

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα είναι έτοιμη η ηλεκτρική Skoda Octavia;

ΝΕΑ

Πότε θα είναι έτοιμη η ηλεκτρική Skoda Octavia;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, οι άνθρωποι της Skoda έχουν αρχίσει ήδη να εξελίσσουν την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Octavia, η οποία θα είναι από τα πιο σημαντικά μοντέλα της με αυτή την τεχνολογία κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Τα επιχειρηματικά σχέδια τής Skoda περιλαμβάνουν πλέον μια πιο έντονη δραστηριότητα αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση. Η πρόσφατη παρουσίαση του πρωτότυπου Vision 7S, το οποίο προδιέγραψε ουσιαστικά τη δημιουργία ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού SUV, ήταν η αρχή. Η συνέχεια θα αφορά στην Octavia, όπως έγινε γνωστό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar, η τσεχική εταιρεία έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την απαγόρευση κατασκευής και πωλήσεων καινούργιων αυτοκίνητων από το 2035 και έπειτα, όπως αποφάσισε η Κομισιόν. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε η διερευνητική διαδικασία η οποία θα οδηγήσει στην εξέλιξη και δημιουργία νεών αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε ο κ. Klaus Zellmer, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, η ηλεκτρική Octavia αναμένεται να είναι έτοιμη προς το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Μάλιστα, ο στόχος που έχει τεθεί ότι ως το 2030 το 70% των κερδών της εταιρείας να προέρχεται από τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της.

Η ηλεκτρική Octavia, πιθανόν θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα «SSP» («Scalable Systems Platform») που εξελίσσει ο Όμιλος Volkswagen η οποία θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στα αντίστοιχα μοντέλα του από το 2025 και έπειτα. Ο κ. Zellmer δήλωσε σχετικά: «Η Octavia, είναι ένα αφάνταστο αυτοκίνητο το οποίο, φυσικά, θα πρέπει να το διατηρήσουμε στην οικογένεια των μοντέλων μας όσο περισσότερο μπορούμε, καθώς έχουμε μια πολύ μεγάλη βάση πελατών γι’ αυτή».

Advertisement

Ο κ. Zellmer αναφέρθηκε, επίσης, και στην αισθητική που αναμένεται να έχει το αυτοκίνητο, λέγοντας ότι θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία την οποία στη Skoda ονομάζουν «Modern Solid» και θα εφαρμοστεί στα μοντέλα της εντός των επόμενων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για τα Skoda που έρχονται!
Οι σύγχρονοι κινητήρες του νέου Skoda Fabia
Vision GT: Αυτό είναι το εντυπωσιακό μέλλον της Skoda

Advertisement