Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Vision GT: Αυτό είναι το εντυπωσιακό μέλλον της Skoda

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vision GT: Αυτό είναι το εντυπωσιακό μέλλον της Skoda

ΝΕΑ

Vision GT: Αυτό είναι το εντυπωσιακό μέλλον της Skoda

ΝΕΑ

Με έμπνευση από το Skoda 1100 OHC του 1957, η εταιρεία παρουσιάζει το ψηφιακό σκίτσο του Vision GT που θα αποτελέσει «φάρο φωτεινό» για τη συνέχεια σε σχεδιαστικό επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με τον πρόγονό του, το πρωτότυπο παρουσιάζεται στην έκθεση «Design and Transformation» στις Βρυξέλλες.

Αξίζει να πούμε πως το πρωτότυπο είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της έκθεσης στις Βρυξέλλες ως μέρος του προγράμματος υποστήριξης της Προεδρίας της ΕΕ από την Τσεχική Δημοκρατία. Κατά τη δημιουργία του μοντέλου Vision GT, η σχεδιαστική ομάδα της Skoda χρησιμοποίησε ως έμπνευση την εικόνα του 1100 OHC του 1957 για να δημιουργήσει το απόλυτα σύγχρονο πρωτότυπο που στέλνει ένα σαφές μήνυμα για βιώσιμο σπορ μοντέλο που θα διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο το συναίσθημα από τη χαρά της οδήγησης στη νέα ψηφιακή εποχή.

Advertisement
Advertisement

Το ψηφιακό Vision GT δένει με την παράδοση της σειράς «Icons Get a Makeover», η οποία περιλαμβάνει εμβληματικά μοντέλα από την ιστορία της εταιρείας, όπως τα 130 RS, Felicia και Rapid Monte Carlo. Ακριβώς όπως το 1100 OHC, το Vision GT είναι ένα κόκκινο, ανοιχτό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Είναι σχεδιασμένο ως μονοθέσιο, με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο του οχήματος, ενώ πάνω από το φουτουριστικό τιμόνι από ανθρακόνημα, το οποίο είναι πεπλατυσμένο πάνω και κάτω, υπάρχει μια οθόνη που «ακολουθεί» το στενό παρμπρίζ.

Οι σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία του αυτοκινήτου, αντί για τον πίνακα οργάνων, θα προβάλλονται απευθείας στη ζελατίνα του κράνους του οδηγού, όπως συμβαίνει και σε κάποιο head-up display. Η σχεδίαση του αμαξώματος παραπέμπει και στα μονοθέσια της Formula E, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στην εντυπωσιακή πίσω πτέρυγα δύο τμημάτων, που μάλιστα έχει πάνω της κινούμενα στοιχεία και εξασφαλίζει βέλτιστη οδηγική απόδοση και αεροδυναμική συμπεριφορά ανά πάσα στιγμή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 ACT DSG
To ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe iV είναι κομψό και δυναμικό
Mobility 2022: Seat MO eScooter

Advertisement

 

 

 

Advertisement