Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι σύγχρονοι κινητήρες του νέου Skoda Fabia

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι σύγχρονοι κινητήρες του νέου Skoda Fabia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι σύγχρονοι κινητήρες του νέου Skoda Fabia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Skoda Fabia είναι εδώ και εξοπλίζεται με πέντε σύγχρονους βενζινοκινητήρες από την τρέχουσα γενιά EVO του Volkswagen Group. Ένας για κάθε γούστο και απαίτηση.

Advertisement
Advertisement

 

Είκοσι δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο της και με περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια πωλήσεις στις προηγούμενες τρεις γενιές, το δημοφιλές compact μοντέλο αλλάζει εκ βάθρων.

Κάτω από το καπό υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια κάτι που το αποδεικνύει η πλούσια γκάμα κινητήριων συνόλων του νέου Fabia. Έτσι έχουμε: 1.0 MPI με απόδοση 65 ή 80 ίππους, 1.0 TSI με 95 και 110 ίππους και 1.5 TSI με ισχύ 150 ίππους. Η πλειοψηφία των κινητήρων και όλων των κιβωτίων, παράγονται στην Τσεχία.

Advertisement
Advertisement

Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6d, κάποιοι διαθέτουν τεχνολογία ενεργών κυλίνδρων (ACT), ενώ συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6-σχέσεων είτε με αυτόματο DSG 7-σχέσεων που διαθέτει και paddles στο τιμόνι.

Η Skoda προέβη σε πολλές βελτιώσεις που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές των δύο ατμοσφαιρικών κινητήρων MPI από την τρέχουσα γενιά EVO, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την απόδοσή τους.
Η βελτιστοποιημένη κίνηση του στροφαλοφόρου άξονα με έμβολα και δακτυλίους μειώνει τις απώλειες τριβής. Επιπλέον, οι τρικύλινδροι κινητήρες MPI λειτουργούν στον κύκλο καύσης Atkinson, στον οποίο οι βαλβίδες εισαγωγής κλείνουν μόνο κατά τη διάρκεια της διαδρομής συμπίεσης ενός εμβόλου.

Advertisement

Ο εξαιρετικός βαθμός απόδοσης σε συνδυασμό με την κορυφαία αεροδυναμική και το ρεζερβουάρ καυσίμου 50 λίτρων, επιτρέπουν αυτονομία στο compact μοντέλο μεγαλύτερη από 900 χιλιόμετρα, στον κύκλο WLTP.

Εκτός από το στάνταρ set up της ανάρτησης, το νέο Fabia διατίθεται και με σπορ ρύθμιση με πιο σφικτά ελατήρια, χαμηλωμένο κατά 15 χιλ. για πιο δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Advertisement

Επίσης υπάρχει και η εκδρομική πλευρά του νέου Fabia που εκφράζεται καλύτερα από το ειδικό πακέτο Rough-Road, μία επιπλέον επιλογή, με απόσταση από το έδαφος αυξημένη κατά 15 χιλ., ειδικά ρυθμισμένα ελατήρια και επιπλέον προστατευτικά για το κάτω μέρος του αμαξώματος προκειμένου να φτάσετε άνετα στην παραλία.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Fabia, αξίζει να αναφερθούν η κορυφαία ασφάλεια (το μοντέλο εξοπλίζεται με έως 9 αερόσακους ενώ διαθέτει τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού) και οι πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας (έγχρωμες οθόνες αφής έως 9,2 ίντσες, με φωνητικό έλεγχο και αναγνώριση χειρονομιών, καθώς και υπηρεσίες SKODA Connect).

Advertisement

Πέντε νέες Simply Clever λειτουργίες κάνουν το ντεμπούτο τους στο Fabia, από αφαιρούμενη θήκη για κύπελλα μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων και κουτί στη σήραγγα μετάδοσης, ανάμεσα στην κεντρική κονσόλα και τα πίσω καθίσματα που κλειδώνει στη θέση του, έως υποδοχές USB-C για φόρτιση και ειδικά σχεδιασμένα αλεξήλια, με τον συνολικό αριθμό των Simply Clever λύσεων να φτάνει τις 43.

Με μοντέρνο design σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας και το πιο αεροδυναμικό σχήμα στην κατηγορία – συντελεστής Cd μόλις 0,28. Να σημειωθεί, πως το νέο Fabia διαθέτει από τους πιο άνετους εσωτερικούς χώρους στην ποιοτική καμπίνα του, κάτι που θα εξυπηρετήσει μια νεοσύστατη οικογένεια.

Για πρώτη φορά βασισμένη στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group και με εμφανώς μεγαλύτερες διαστάσεις, το νέο Fabia είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, με ακόμα καλύτερη ποιότητα και προσφερόμενη άνεση καθώς και πληθώρα νέων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης.

Οι τιμές κτήσης του είναι ιδιαίτερα προσιτές, σε μια εποχή μάλιστα που όλα τα καινούργια αυτοκίνητα κοστίζουν ακριβά ακόμη και τα supermini. Η Skoda κατάφερε το ακατόρθωτο, να προσφέρει το νέο και προικισμένο Fabia σε λογικές τιμές αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάθετε τη νέα Skoda Fabia σε 60 sec (video)
Skoda Fabia: Με πληθώρα εκδόσεων και πλούσιο εξοπλισμό
Τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της νέας Skoda Fabia