Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα γίνουν φθηνά τα ηλεκτρικά;

Ελλάδα 14:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα γίνουν φθηνά τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Πότε θα γίνουν φθηνά τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Η νέα τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης είναι ακριβή, με τους καταναλωτές να δυσκολεύονται να τα αγοράσουν και τις εταιρίες να μπαίνουν “μέσα”. Όμως, αυτό αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς.

Advertisement
Advertisement

Είναι μία αναμενόμενη εξέλιξη με κάθε νέα τεχνολογία. Στην αρχική της φάση το κόστος είναι υψηλό και τα κέρδη των εταιριών μικρά αν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου και με την αύξηση της παραγωγής και την εξέλιξη των μεθόδων κατασκευής, το κόστος εξισορροπείται προς τα κάτω και τα κέρδη μεγαλώνουν.

Στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι κοινό μυστικό ότι οι μεγάλες εταιρίες ουσιαστικά επιδοτούσαν αυτή τη νέα τεχνολογία, έχοντας ως στόχο κάποια στιγμή τα κέρδη που θα βγάζουν από τα ηλεκτρικά να είναι ίδια με εκείνα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Για την Mercedes-Benz φαίνεται ότι έφθασε αυτή η ώρα, καθώς όπως ανακοινώνει η εταιρία, το περιθώριο κέρδους μιας EQE είναι πλέον το ίδιο με μία E-Class με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια η διαφορά στην τιμή είναι αρκετά μεγάλη ακόμα, όμως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σχετικά γρήγορα. Ιδίως με την “φόρα” που έχει αποκτήσει η γερμανική εταιρία, η οποία έχει βάλει φουλ τις μηχανές της στην παρουσίαση και παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Πάντως, η βελτίωση της κερδοφορίας δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα, καθώς η μεγαλύτερη EQS βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω από την αντίστοιχη S-Class. Όμως και σε αυτή την περίπτωση τα μεγέθη βελτιώνονται διαρκώς.

Advertisement

Η Mercedes-Benz έχει βάλει πλέον ξεκάθαρη προτεραιότητα τα αμιγώς ηλεκτρικά, ακόμα και εις βάρος των plug-in υβριδικών. Πάντως υπάρχουν ακόμα μεγάλα εμπόδια για την επικράτηση των ηλεκτρικών, τα οποία παραμένουν πολύ ακριβά για τον μέσο καταναλωτή.

Οι προβλέψεις είναι ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμα ώστε να ισοσκελιστεί η διαφορά κόστους με τα αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Οι περισσότεροι προβλέπουν ότι αυτό θα γίνει μετά το 2030, όμως υπάρχουν και οι αισιόδοξοι που βλέπουν ότι σε κάποιες κατηγορίες, ιδίως στα πιο ακριβά μοντέλα, η διαφορά θα εξισορροπήσει πριν το τέλος της δεκαετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ferrari δεν φοβάται τα ηλεκτρικά
Πόσα ηλεκτρικά θέλει να κατασκευάζει η Ford ετησίως;
Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι όλα ίδια!