Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πόσα ηλεκτρικά θέλει να κατασκευάζει η Ford ετησίως;

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα ηλεκτρικά θέλει να κατασκευάζει η Ford ετησίως;

Mobility

Πόσα ηλεκτρικά θέλει να κατασκευάζει η Ford ετησίως;

Mobility

Μια ακόμα σοβαρή επένδυση από τη Ford σε παγκόσμιο επίπεδο, θα της επιτρέψει να έχει παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων σε όλες τις Ηπείρους μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η Ford αποφάσισε να επενδύσει επιπλέον 19,7 δισεκατομμύρια ευρώ για τα ηλεκτρικά της μοντέλα μέχρι το 2026.

Η Ford  σχεδόν ταυτόχρονα με την εκκίνηση των σχετικών επενδύσεων, ανακοίνωσε ότι στα πλάνα της είναι να παράγει 600.000 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος του 2023. Από εκεί και πέρα, με τις επενδύσεις στις γραμμές παραγωγής ανά τον κόσμο, η Ford ελπίζει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό στα δύο εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2026. Μέχρι στιγμής, η Ford έχει εξασφαλίσει τις μπαταρίες που χρειάζεται για την παραγωγή των 600.000 αυτοκινήτων, ενώ για το στόχο των 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, υπολείπεται ακόμα ένα 30%.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως μέσα σε αυτούς τους αριθμούς παραγωγής, υπολογίζεται και ένα νέο SUV που θα δούμε στην Ευρώπη, αλλά ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί. Η Ford σχεδιάζει να παράγει 270.000 Mustang Mach-E, 150.000 F-150 Lightning, 150.000 ηλεκτρικά Transit και 30.000 μονάδες από το προαναφερθέν SUV. Επίσης, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη σχέση της με την LG Energy Solutions και την SK On για να επιτύχει τον στόχο παραγωγής της για το 2023.

Η επίτευξη του στόχου για παραγωγή δύο εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος του 2026, θα απαιτήσει από τη Ford να είναι αρκετά δημιουργική, με την έννοια της αναζήτησης των καλύτερων δυνατών λύσεων για την αδιάλειπτη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού. Η εταιρεία λέει ότι συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες εξόρυξης για να εξασφαλίσει τις πρώτες ύλες που χρειάζεται για τις μπαταρίες, έχοντας «κλειδώσει» τα βασικά συμβόλαια για την προμήθεια λιθίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: Τα ρομπότ αναλαμβάνουν την φόρτιση (+video)
Οι λύσεις φόρτισης της Ford στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
To Ford Puma ετοιμοπαράδοτο!

Advertisement