Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το ανανεωμένο Toyota GR Yaris;

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το ανανεωμένο Toyota GR Yaris;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το ανανεωμένο Toyota GR Yaris;

ΝΕΑ

Η παρουσίαση του facelift του ιαπωνικού hot hatch είναι ίσως πιο κοντά από ότι νομίζουμε.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται κυρίως από το «Magazine X», η Toyota θα παρουσιάσει το νέο GR Yaris το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου στην έκθεση του Τόκιο. Πρόκειται για ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, όμως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και ο καπνός σχετικά με το μικρό σπορ hatchback υπάρχει καιρό τώρα.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν προκύψει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναβαθμίσει την ιπποδύναμη του τρικύλινδρου turbo των 1.600 κυβικών ισοφαρίζοντας κατά πάσα πιθανότητα την απόδοση των 300 ίππων του GR Corolla το οποίο κινείται από τον ίδιο 3κύλινδρο.

Δεν είναι αυτό όμως το καλύτερο νέο χαρακτηριστικό που θα δούμε στο facelift του Toyota GR Yaris. Η φημολογία γύρω από ένα αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο είναι πολύ έντονη και βάσει του ίδιου δημοσιεύματος, το κιβώτιο θα ονομάζεται GR-DAT, που σημαίνει Gazoo Racing-Direct Automatic Transmission.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και προορισμένο για έντονη σπορ χρήση, καθώς θα είναι κατασκευασμένο ώστε να υποστηρίζει την οδήγηση υψηλής πίεσης, με ακριβείς αλλαγές και χωρίς καθυστερήσεις.

Ο οδηγός αγώνων, Χιροάκι Ισιούρα που έχει δοκιμάσει το συγκεκριμένο κιβώτιο, τόνισε πως το GR-DAT «αισθάνεται ακριβώς πότε φρενάρεις δυνατά και ρίχνει τις σχέσεις τόσο, ώστε να μπορείς να επιταχύνεις αμέσως δυναμικά».

Advertisement

Δύο μεγάλα Μέσα έχουν κάνει λόγο μέχρι στιγμής για τη συγκεκριμένη μηχανική εξέλιξη της Toyota στο επόμενο GR Yaris, επομένως δεν μπορεί τίποτα να μην ισχύει. Το πιθανότερο είναι να ισχύουν όλα, αλλά αυτό θα αποδειχθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου.

Advertisement

Το σίγουρο είναι πάντως, ότι η τιμή του facelift του Toyota GR Yaris θα αυξηθεί, εφόσον μιλάμε για μεγαλύτερη ιπποδύναμη και ένα νέο, αυτόματο κιβώτιο που θεωρητικά θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς της δυναμικής και σπορ οδήγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι το περίεργο έχει αυτό το Toyota GR Yaris;
Πως θα είναι το επόμενο Toyota GR Yaris
Αυτό είναι το πιο δυνατό Toyota GR Yaris στον κόσμο