Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio EV

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio EV

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio EV

ΝΕΑ

Οι αρχικές φήμες έγιναν πληροφορίες και αυτές επιβεβαιώθηκαν από τα στελέχη της Alfa Romeo. Οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των καινούργιων Giulia και Stelvio είναι προ των πυλών.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo Giulia, το τετράθυρο μοντέλο με τον πολυτελή χαρακτήρα και το ιταλικό οδηγικό ταπεραμέντο, είναι κοντά μας για περίπου μια δεκαετία, από το 2015. Η Stelvio, το SUV μοντέλο της εταιρείας Alfa Romeo, παρουσιάστηκε έναν χρόνο αργότερα -το 2016.

Τα δύο μοντέλα αντιπροσωπεύουν μια εποχή (για την εταιρεία αλλά και την Αυτοκινητοβιομηχανία, γενικότερα) η οποία έχει περάσει στην ιστορία. Τόσο οι Alfisti, όσο και το ευρύτερο αγοραστικό κοινό, αναμένουν τους αντικαταστάτες τους οι οποίοι θα είναι αντιπροσωπευτικοί στα νέα δεδομένα του βιομηχανικού κλάδου.

Αυτά ορίζονται από τον Όμιλο Stellantis και από την πρόθεση των στελεχών του για την ηλεκτροκίνηση. Έτσι, όπως είναι ήδη γνωστό, η καινούργια γενιά των Giulia και Stelvio θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία εξέλιξής τους έχει αρχίσει ήδη από τους ανθρώπους της Alfa Romeo. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η καινούργια ηλεκτροκίνητη Stelvio θα παρουσιαστεί εντός του 2025 και η νέα -επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητη- Giulia εντός του 2026.

Τα νέα μοντέλα θα βασίζονται στην πλατφόρμα STLA Large η οποία είναι αρχιτεκτονικής 800 Volt. Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να επιτρέπεται η φόρτιση των μπαταριών τους σε παροχή DC έως και 320 kW.

Η πλατφόρμα επιτρέπει τη δημιουργία και της έκδοσης Quadrifoglio, δηλαδή της κορυφαίας των δύο μοντέλων αναφορικά με τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά τους. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα χρήσης ελαφρύτερης καλωδίωσης, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο και στη μείωση του συνολικού βάρους των νέων μοντέλων της Alfa Romeo.

Advertisement

Τα δύο καινούργια ιταλικά οχήματα θα είναι τα πρώτα του Ομίλου Stellantis τα οποία θα εφοδιαστούν με το νέο λογισμικό STLA Brain το οποίο προσδιορίζεται από την εταιρεία ως καινοτόμο και ως αυτό που θα αλλάξει τη δυνατότητα πληροφόρησης και υποβοήθησης του οδηγού, όπως και την εμπειρία χρήστη.

Στο εσωτερικό, θα υπάρχουν μεγάλες οθόνες τόσο εμπρός από τον οδηγό όσο και στο κέντρο του ταμπλό. Αυτή στον πίνακα οργάνων θα διατηρήσει τη μορφοποίηση «κιαλιών» η οποία υπάρχει τώρα. Επίσης, στον προαιρετικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται και προηγμένο σύστημα Head-up Display το οποίο θα είναι πολύ χρηστικό, όπως έχει ανακοινωθεί.

Advertisement

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες Giulia και Stelvio πιθανόν να διαθέτουν ενεργά στοιχεία στην ανάρτησή τους και συγκεκριμένα ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους εμπρός και πίσω.

Εφόσον αυτές τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα, τελικά, θα συνδυάζονται με σύστημα σάρωσης του δρόμου εμπρός από το όχημα το οποίο θα τις προετοιμάζει για τον βαθμό απόσβεσης κάθε φορά.

Η Alfa Romeo θα δίνει μεγάλη δυνατότητα εξατομίκευσης του αυτοκινήτου στον ιδιοκτήτη του με σκοπό να το διαμορφώσει με τον τρόπο που θέλει και να ξεχωρίζει από τα μοντέλα των άμεσων ανταγωνιστών τους.

Advertisement

Τέλος, οι καινούργιες αμιγώς ηλεκτροκίνητες Giulia και Stelvio θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Cassino της εταιρείας. Σε αυτό θα παράγονται και οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες Maserati.