Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η μεγαλύτερη Alfa Romeo Stelvio του κόσμου

Ελλάδα 11:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η μεγαλύτερη Alfa Romeo Stelvio του κόσμου

ΝΕΑ

Αυτή είναι η μεγαλύτερη Alfa Romeo Stelvio του κόσμου

ΝΕΑ

Δύσκολο να φανταστείς το premium SUV από το Τορίνο να μεταμορφώνεται σε λιμουζίνα. Κάποιοι όχι μόνο το φαντάστηκαν, αλλά το έκαναν και πράξη.

Advertisement
Advertisement

Η πιο περίεργη Alfa Romeo Stelvio στον κόσμο είναι και η μεγαλύτερη. Ο λόγος είναι πως μεταμορφώθηκε σε λιμουζίνα, μία τροποποίηση που κανένας δεν περίμενε, αλλά κάποιος μετουσίωσε.

Η συγκεκριμένη Stelvio είναι μοντέλο του 2020 και πρωτοεμφανίστηκε δημόσια το 2021 στην ιστοσελίδα πωλήσεων Limo For Sale. Από τότε, έχει αγοραστεί και έχει ιδιοκτήτη, όμως τώρα επανεμφανίστηκε σε μία εκδήλωση και προκάλεσε εντυπώσεις πάσης φύσεως.

Την τροποποίηση αυτής της Alfa Romeo Stelvio ανέλαβε η Pinnacle Limousine Manufacturing η οποία απαίτησε 91.000 ευρώ για την κατασκευή.

Advertisement
Advertisement

Παρότι δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ η διαδικασία όπως έγινε βήμα-βήμα για αυτό το παράδοξο τελικό αποτέλεσμα, υποθέτουμε ότι η Stelvio κόπηκε στη μέση και μετέπειτα επεκτάθηκε το μεταξόνιο κατά περίπου 3 μέτρα.

Τόσο η εμπρός μάσκα όσο και ο πίσω προφυλακτήρας σε αυτήν την Alfa Romeo είναι πανομοιότυπα με της εργοστασιακής. Οι πόρτες για την είσοδο στον κύριο χώρο επιβατών είναι τύπου «γλάρου».

Advertisement

Μόλις κανείς μπει μέσα, θα τον υποδεχθούν δερμάτινα καθίσματα, μία τηλεόραση και μία πολυχρωμία από φώτα LED, σαν να βρίσκεσαι σε κλαμπ.

Advertisement

Η «καρδιά» της λιμουζίνας Stelvio δεν είναι αυτή της έκδοσης Quadrifoglio. Επομένως, είναι προσθιοκίνητη με τον 4κύλινδρο κινητήρα των 2,0 λίτρων που αποδίδει 280 ίππους. Βέβαια, η απόδοση δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια αίσθηση με το εργοστασιακό μοντέλο λόγω του έξτρα βάρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Alfa Romeo Stelvio 2.2 TD Q4
Η «Σκουάντρα Ατζούρα» της Alfa Romeo
Η Alfa Romeo αύξησε τις πωλήσεις της στην Ελλάδα το 2023