Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έως και 1.000 άλογα για την ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia

Ελλάδα 3:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έως και 1.000 άλογα για την ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia

ΝΕΑ

Έως και 1.000 άλογα για την ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia

ΝΕΑ

Μετά τα ηλεκτρικά της SUV η Alfa Romeo κάνει την αποφασιστική της κίνηση με ένα ηλεκτρικό sedan υψηλών επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo χαράζει μια μοναδική πορεία στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, διατηρώντας την χαρακτηριστική σιλουέτα του σεντάν για την επερχόμενη ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia, παρά την αλματώδη αύξηση της δημοτικότητας του SUV.

Η Giulia EV πρόκειται να ενταχθεί στη γκάμα μαζί με την ηλεκτρική Stelvio που θα αντικαταστήσει το 2026, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της Alfa Romeo να διατηρήσει ένα παραδοσιακό στυλ σεντάν, ακόμη και όταν η αγορά αυτοκινήτου κλίνει προς τα SUV.

Ο Jean-Philippe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, τόνισε τη σημασία της διατήρησης της σιλουέτας ενός κλασικού σεντάν, δηλώνοντας: “Αυτός ο τύπος αμαξώματος θα επιστρέψει. Δεν θέλω να γίνουμε μια μάρκα SUV, ακόμη και αν ο κόσμος στρέφεται στα SUV”.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η Alfa Romeo εξετάζει την αναβίωση ιστορικών μοντέλων για την ηλεκτρική εποχή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν σχέδια για το GTV και το Duetto.

Οι ηλεκτρικοί αντικαταστάτες της Stelvio και της Giulia έχουν σχεδιαστεί, με την παραγωγή να ξεκινά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στο εργοστάσιο Cassino.

Όσον αφορά την ηλεκτρική Giulia, η Alfa Romeo στοχεύει να συνδυάσει πολλά διαφορετικά στοιχεία, υιοθετώντας ενδεχομένως ένα προφίλ παρόμοιο με αυτό των Genesis G70 και Mercedes CLA shooting brakes, διατηρώντας ωστόσο την γνώριμη σπορ γραμμή της.

Advertisement

Η Imparato υπογράμμισε τη δέσμευσή της στην αγορά των σεντάν, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μια έκδοση στέισον βάγκον της Giulia για να προσφέρει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους.

Η ηλεκτρική Giulia, η οποία βασίζεται στη νέα πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, αναμένεται να προσφέρει αυτονομία πάνω από 700 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP και ενδέχεται να εισαγάγει παραλλαγές ισχύος που θα κυμαίνονται από 350 ίππους έως την εξαιρετική ισχύ των 1000 ίππων, διπλασιάζοντας σχεδόν την ισχύ των σημερινών μοντέλων.

Advertisement

Η Alfa Romeo θέλει να συνδυάσει και μια προηγμένη ηλεκτρική αρχιτεκτονική για ταχεία φόρτιση, στοχεύοντας σε γέμισμα της μπαταρίας μέσα σε 18 λεπτά, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύστημα 800V παρόμοιο με άλλα επερχόμενα ηλεκτρικά στην πλατφόρμα STLA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος το Brennero. Milano θα λέγεται το μικρό SUV της Alfa Romeo (+video)
Αυτή είναι η Alfa Romeo που όλοι θέλουμε!
Τι προβλέπει η νέα εποχή της Alfa Romeo;