Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο σφυρί μία πολύ σπάνια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο σφυρί μία πολύ σπάνια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

ΝΕΑ

Στο σφυρί μία πολύ σπάνια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

ΝΕΑ

Πρόκειται για μία από τις μόλις δέκα «Racing Edition». Πόσα λέτε πως θα πιάσει;

Advertisement
Advertisement

Όταν η Alfa Romeo παρουσίασε την Giulia Quadrifoglio «Racing Edition», το έκανε για να γιορτάσει την επιστροφή της μάρκας στη Formula 1 το 2015 (ως χορηγός της Ferrari), μετά την έξοδό της από το σπορ το 1987. Μόλις 10 μονάδες κατασκευάστηκαν και αυτό φυσικά κάνει τη συγκεκριμένη έκδοση ξεχωριστή.

Η συγκεκριμένη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio έχει ερυθρόλευκο χρωματισμό, ακριβώς όπως η C38, το μονοθέσιο που έλαβε μέρος τη σεζόν 2019 στη Formula 1, όταν η Alfa Romeo αντικατέστησε την ονομασία Sauber στην ελβετική ομάδα.

Στο καπό, ξεχωρίζουν οι κόκκινες -με παραπομπή σε αγώνες- ρίγες, οι μπλε λεπτομέρειες και το μεγάλο έμβλημα της ιταλικής μάρκας στο κέντρο.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo πρόσθεσε επίσης στη Giulia Quadrifoglio αρκετά μέρη από carbon. Τα παρατηρούμε κυρίως στον εμπρός προφυλακτήρα και στα μαρσπιέ. Από carbon είναι επίσης και η πίσω αεροτομή.

Οι αναβαθμίσεις δεν έμειναν μόνο στην εμφάνιση. Η πιο εμφανής από άποψη απόδοσης είναι η εξάτμιση από τιτάνιο της Acrapovic, αλλά και τα κεραμικά δισκόφρενα.

Advertisement

Αναβάθμιση δέχτηκε και ο twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων, ώστε να αποδίδει 512 ίππους, 10 παραπάνω δηλαδή από την εργοστασιακή έκδοση.

Advertisement

Η δημοπρασία πραγματοποιείται μέσω του οίκου RM Sotheby’s και η τιμή της συγκεκριμένης Giulia Quadrifoglio, η «Alfa Romeo Racing», αναμένεται να κυμανθεί στις 70.000-90.000 ευρώ.

Λίγα χρήματα αντικειμενικά για μία τόσο σπάνια Giulia η οποία έχει διανύσει μόλις 5.990 χιλιόμετρα από όταν βγήκε από την κούτα.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου. Όσοι προλάβετε!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia Competizione Q4 280 PS
Hλεκτρικές Alfa Romeo στην μονάδα των Giulia και Stelvio
Τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ άλλαξαν τα πάντα για την Alfa Romeo