Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος η Alfa Romeo Giulietta

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος η Alfa Romeo Giulietta

ΝΕΑ

Τέλος η Alfa Romeo Giulietta

ΝΕΑ

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά, η Giulietta αποτελεί παρελθόν. Το βλέμμα, πλέον, στρέφεται στην Tonale.

Advertisement
Advertisement

Τίτλοι τέλους για την Alfa Romeo Giullieta, η οποία μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά, έφτασε η ώρα να αποτελέσει παρελθόν.

Η ιταλική σπορ εταιρεία είχε προαναγγείλει το τέλος του compact hatchback μοντέλου θέτοντας ως… τερματικό σταθμό τα τέλη του τρέχοντος έτος. Όπερ και εγένετο.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα ClubAlfa, τα τελευταία αντίτυπα της Giulietta πέρασαν τη γραμμή συναρμολόγησης τις προηγούμενες μέρες, μολονότι το τέλος της παραγωγής ήταν προγραμματισμένο για τις αρχές του 2021.

Advertisement
Advertisement

Το μικρομεσαίο μοντέλο λανσαρίστηκε το 2010 αποτελώντας τον διάδοχο του 147. Το 2011 αναδείχτηκε δεύτερο καλύτερο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο (European Car of the Year), ενώ συνολικά παράχθηκαν περισσότερες από 400.000 μονάδες.

Το 2013, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης παρουσίασε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της Giulietta, με τις αλλαγές να αφορούν – μεταξύ άλλων- ένα νέο σύστημα πολυμέσων Uconnect -πλαισιωμένο από μια οθόνη αφής των 5 ή 6,5 ιντσών- καθώς και κάποιες στιλιστικές επεμβάσεις.

Advertisement

Σε ανανέωση υποβλήθηκε και το 2016, όταν και υιοθέτησε ένα ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος (παρέπεμπε στην Giulia), ενώ συστηθήκαμε και με νέες εκδόσεις εξοπλισμού (Giulietta, Giulietta Sport και Giulietta Veloce).

Η Alfa Romeo επιχείρησε να ανακόψει την καθοδική εμπορική πορεία του μοντέλου και μέσω της ανανεωμένης έκδοσης MY2019, η οποία περιλάμβανε βελτιστοποιημένους κινητήρες Euro6D. Έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,4 λτ. των 120 ίππων, έναν Multijet 1,6 λτ (120 ps), με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο (Alfa TCT) και έναν 2λιτρο Multijet των 170 ίππων, πλαισιωμένο με κιβώτιο Alfa TCT.

Advertisement

Σημειώνεται πως το κενό που αφήνει η Giulietta στην κατηγορία των hatchback μικρομεσαίων μοντέλων δεν θα αναπληρωθεί, με την μάρκα, πλέον, να στρέφει το βλέμμα της στο πολυαναμενόμενο C-SUV, Alfa Romeo Tonale.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Σε 500 αντίτυπα οι κορυφαίες Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm

Στην πίστα με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (video)

Η επιστροφή της θρυλικής Alfa Romeo GTV