Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα κάνει το ντεμπούτο της η Alfa Romeo Tonale;

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα κάνει το ντεμπούτο της η Alfa Romeo Tonale;

ΝΕΑ

Πότε θα κάνει το ντεμπούτο της η Alfa Romeo Tonale;

ΝΕΑ

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα για την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής της πολυαναμενόμενης, εντυπωσιακής Tonale. Θα διαφέρει από την πρωτότυπη και θα διατεθεί σε έκδοση Quadrifoglio;

Advertisement
Advertisement

Τους τίτλους τέλους στην 10χρονη παρουσία της Giulietta στην παγκόσμια αγορά ανακοίνωσε πρόσφατα η Alfa Romeo, η οποία δεν σκοπεύει ν’ αντικαταστήσει το μοντέλο.

Στον αντίποδα, η ιταλική εταιρεία επικεντρώνεται στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα τον SUV/crossover, με την Stelvio ν’ αποτελεί προσώρας τον μοναδικό εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η Alfa Romeo, ωστόσο, αναμένεται δώσει τέλος στη… μοναξιά του μοναδικού της SUV, προσθέτοντας δίπλα του την Brennero, αλλά και την πολυαναμενόμενη Tonale.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο παρουσιάστηκε το 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, σε πρωτότυπη μορφή. Η πανδημία, ωστόσο, δεν επέτρεψε την αποκάλυψη της έκδοσης παραγωγής. Πότε, λοιπόν, θα γίνει το τελευταίο;

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Μέσου, Motor.es, το compact SUV της Alfa Romeo θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα τον επερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ οι πρώτες -αυστηρά λίγες αριθμητικά – πωλήσεις του επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο που θα ακολουθήσει.

Advertisement

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η Tonale θα υποβληθεί σε ευρεία παραγωγή τον Φλεβάρη του 2022, ενώ θα διατηρεί το 90% των στοιχείων του πρωτότυπου οχήματος. Η εν λόγω είδηση αναμένεται να χαρίσει χαμόγελα στους φίλους του μοντέλου, οι οποίοι είχαν γοητευτεί από το design του. Στις λίγες και ανεπαίσθητες αλλαγές, θα συμπεριλαμβάνονται κάποιες επεμβάσεις στο μέγεθος των κεντρικών προβολέων και των πλευρικών καθρεπτών.

Advertisement

Όσον αφορά τους λάτρεις των Quadrifoglio εκδόσεων, ενδεχομένως να απογοητευτούν, μιας και η ατζέντα της μάρκας φαίνεται πως δεν περιλαμβάνει μια σπορ έκδοση. Ο λόγος έγκειται στην πεποίθηση της εταιρείας πως δεν θα προσελκύσει αγοραστικό κοινό.

Σημειώνεται πως η Tonale φαίνεται πως θα «δανειστεί» τους κινητήρες του Renegade, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα φιγουράρει μια plug-in υβριδική έκδοση των 250 ίππων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Στην πίστα με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (video)

Πόσο κοστίζουν οι νέες Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio στην Ελλάδα;

Μία χρυσή Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio για το Mille Miglia