Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo: Πώς δημιουργήθηκε η εντυπωσιακή Giulia GTA (video)

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo: Πώς δημιουργήθηκε η εντυπωσιακή Giulia GTA (video)

ΝΕΑ

Alfa Romeo: Πώς δημιουργήθηκε η εντυπωσιακή Giulia GTA (video)

ΝΕΑ

Πώς ανέπτυξε η Alfa Romeo το κορυφαίο σεντάν παραγωγής στην ιστορία της; Οι άνθρωποι της εταιρείας δίνουν την απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Ξεχωριστή θέση στο… ημερολόγιο της Alfa Romeo κατέχει η 24η Ιουνίου, μιας και αποτέλεσε την ημέρα «γενεθλίων» της εταιρείας. Το περασμένο καλοκαίρι, μάλιστα, η εταιρεία συμπλήρωσε 110 χρόνια ζωής και στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε εορτασμούς, συμπεριλαμβανομένου του λανσαρίσματος ενός νέου, επετειακού λογότυπου.

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Επ’ αφορμή της δημιουργίας της νέας Giulia GTA, του γρηγορότερου σεντάν παραγωγής στην ιστορία της, η Alfa Romeo συνέθεσε ένα όμορφο ντοκιμαντέρ μέσα στο οποίο εξιστορεί τη διαδικασία κατασκευής του μοντέλου.

Το λόγο, παράλληλα, παίρνουν και κάποια εξέχοντα πρόσωπα της μάρκας, όπως είναι οι Arnaud Leclerc – Επικεφαλής της Alfa Romeo για την περιοχή ΕΜΕΑ-, Klaus Busse –Επικεφαλής Σχεδιασμού- και Fabio Migliavacca –Επικεφαλής Marketing. Τα στελέχη μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματά τους, μεταφέροντας στο κοινό το πώς βίωσαν τη διαδικασία αναβίωσης της Giulia GTA.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας μεταξύ Alfa Romeo και Sauber Group AG, η οποία έχει διαγράψει λαμπρή πορεία σε μηχανολογία και αεροδυναμική, ενώ διαθέτει περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των αγώνων – 27 εξ αυτών στη F1.

Τα πλούσια αποθέματα γνώσης της αξιοποίησε και στην κατασκευή των μοντέλων GTA και GTAm, εστιάζοντας κυρίως στη δημιουργία εξαρτημάτων από ίνες άνθρακα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο μπροστινός προφυλακτήρας, ο διαχύτης και οι αεροτομές αμφότερων των μοντέλων.

Advertisement

Κάτω από το καπό των δύο κορυφαίων Giulia υπάρχει ένας V6 bi-turbo βενζινοκινητήρας των 2,9 λίτρων, κατασκευασμένος εξολοκλήρου από ελαφρύ κράμα αλουμινίου, ο οποίος αποδίδει 540 ps και επιτρέπει στο μοντέλο να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 sec.

Ακολουθεί το ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ της Alfa Romeo

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Στα σκαριά η αναβίωση της Bizzarrini

Advertisement

300 αυτοκίνητα- κοσμήματα είδαν το φως του ήλιου μετά από 40 χρόνια (VIDEO)

Πωλείται ένα υπερσπάνιο Bizzarrini BZ-2001 (VIDEO)