Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 301…

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 301…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 301…

ΝΕΑ

Η μοναδική διαδικτυακή στήλη που γράφει και ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας και… ξετρυπώνει ειδήσεις και νέα που ΔΕΝ γράφονται!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Πριν περάσουμε στα δικά μας αυτοκινητιστικά θέματα να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά να έχουνε και φυσικά πάνω απ’ όλα υγεία. Από σήμερα λοιπόν μπαίνουμε σε άλλη καθημερινότητα και με περισσότερη κίνηση στους δρόμους αλλά και σε φουλ ρυθμούς. Να ευχηθούμε πως όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο που αφορά τη δημόσια υγεία.

Και επειδή όπως είπαμε ξεκινούν τα σχολεία μη ξεχνάτε να προσέχετε ακόμα περισσότερο στο δρόμο καθώς κυκλοφορούν μικρά παιδιά!

Στα αυτοκινητιστικά τώρα, τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε στους ρυθμούς του Ράλλυ Ακρόπολις, έναν αγώνα που μας θύμισε τις παλιές καλές εποχές, από κάθε πλευρά, αγωνιστική, θεατών, οργάνωσης και… επιτυχίας! Να μην παραλείψουμε και την ειδική της Αθήνας στο Σύνταγμα που για να σχεδιαστεί, υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί κάποιοι… έφτυσαν αίμα, καθώς δεν είναι εύκολη υπόθεση ένα τέτοιο event στην καρδιά της Πρωτεύουσας.

Advertisement
Advertisement

Ψάχνοντας… αυτοκίνητα

Στα της αγοράς τώρα, παρατηρείται αρκετά μεγάλη ζήτηση στα καινούργια αλλά και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Δυστυχώς όμως τα εργοστάσια αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις και αναμονές.

Advertisement

Πλέον τα στελέχη των εταιρειών έχουν επικεντρωθεί στο να βρούνε αυτοκίνητα από το εξωτερικό και όχι… πελάτες που υπάρχουν και δεν μπορούνε να τους εξυπηρετήσουν. Υπολογίζεται πως θα περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες μέχρι να αρχίσει και πάλι να σταθεροποιείται η αγορά.

Advertisement

Μπόρα είναι και θα περάσει…

Ωστόσο όσοι κάνετε υπομονή ή περιμένετε να περάσει η… μπόρα, να τονίσουμε πως οι τιμές αυξάνουν, οπότε θεωρείται σίγουρο πως όσοι το παραγγείλουν αργότερα θα πληρώσουν και… περισσότερα!

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

 

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αντίκες είναι πράγματα που η μια γενιά τα αγοράζει, η επόμενη γενιά τα πετάει και η μεθεπόμενη γενιά ξαναγοράζει.


 

Αλλαγή στον επικεφαλής εισαγωγικής εταιρείας θα δούμε τις επόμενες ημέρες, κάτι που αναμένεται να μάθουμε και επίσημα από ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας. Ο νέος επικεφαλής που έχει περάσει και από premium μάρκα αναμένεται να φέρει άλλον πιο φρέσκο «αέρα» στην μάρκα που κατά γενική ομολογία της έλειπε…


Ευχάριστη έκπληξη η εμφάνιση του Πάνου Δάβαρη στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των μοντέλων «Ν» της Hyundai.


Μετά από 13 χρόνια στο έλεος του… Θεού, το ιστορικό κτίριο της Mava (πρώην εισαγωγική εταιρεία Renault) βγήκε σε πλειστηριασμό και πουλήθηκε αντί του ποσού των 11.200.585 ευρώ (τιμή εκκίνησης: 4.050.000 ευρώ).


Την ερχόμενη Παρασκευή θα αποχωρήσει ένας ακόμα δημοσιογράφος που αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και εργάζεται σε πολιτικό Μέσο.

 


 

Έκλεισαν οι θέσεις για το πρώτο θεματικό event MOBILITY 2021, που θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του Golden Hall το χρονικό διάστημα 23 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μία έκθεση που θα φιλοξενήσει ηλεκτρικά οχήματα και υπηρεσίες γύρω από αυτό και θα μπορούν να απολαύσουν οι φίλοι του αυτοκινήτου εντελώς δωρεάν.


Με την στήριξη της Kosmocar θα συμμετάσχει στο φετινό Ράλι ΔΕΘ ο Σωκράτης Τσολακίδης ο οποίος θα δώσει το παρών με μία Skoda Fabia R5. Μία συνεργασία που κρατά πολλά χρόνια…


Έναν ακόμα συντάκτη θα προσθέσει στο δυναμικό του το gocar.gr


Ένας πολύ γνώριμος της… πιάτσας ο Γιώργος Καραμέρης ήταν ο προσωπικός οδηγός του προέδρου της FIA Jean Todt κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.


Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε εξαιτίας ενός διπλού κλαταρίσματος σε δημοσιογραφικό SUV σε ειδική του Ράλι Ακρόπολις. Ο οδηγός έμεινε στη μέση του… πουθενά και ζήτησε από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας να μεσολαβήσει για να του τα αλλάξουν. Όπως μάθαμε δεν υπήρξε συνεννόηση αλλά αρκετή ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές…


Από το στόμα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έγινε και επίσημα γνωστό ότι θα έχουμε και το 2023 Ράλι Ακρόπολις


Το αυτοκίνητο με τον αριθμό μηδέν στο Ράλι Ακρόπολις, δηλαδή αυτό που περνά πριν αρχίσουν τα αγωνιστικά οχήματα να «γράφουν» χρόνους στις ειδικές διαδρομές οδήγησε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός Mitsubishi EVO, έχοντας δίπλα του τον Δημήτρη Βαζάκα.


Ο Πάνος Σειτανίδης ήταν ο παρουσιαστής της τελετής εκκίνησης και τερματισμού στο ράλλυ Ακρόπολις.


Εξαιρετική η έντυπη έκδοση για το Ράλλυ Ακρόπολις που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Θωμάς Ευθυμίου και κυκλοφόρησε πριν από την διεξαγωγή του εθνικού μας αγώνα.


Στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων πραγματοποιήθηκε σήμερα η δημοσιογραφική παρουσίαση της σειράς Ν της Hyundai με κερασάκι στην τούρτα το i20N. Καλεσμένος ο οδηγός της εργοστασιακής ομάδας Thierry Neuville όπως και ο Λάμπρος Αθανασούλας. Η παρουσίαση θα συνεχιστεί και την Τρίτη σε άλλα δύο γκρουπ δημοσιογράφων ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη είναι καλεσμένοι οι αντιπρόσωποι – συνεργάτες της μάρκας.


Το πρώτο Renault Arkana ήρθε την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα coupe SUV που θα ξεκινήσει να πωλείται τις επόμενες εβδομάδες…


Εκδήλωση της μάρκας Cupra ετοιμάζει σύντομα η εισαγωγική εταιρεία της σπορ μάρκας.


 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί Citroen C4 θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του στους ελληνικούς δρόμους…


Μέγας χορηγός του πρώτου Olympic Yacht Show που διεξάγεται το χρονικό διάστημα 1-4 Οκτωβρίου θα είναι η εισαγωγική εταιρεία Jaguar Land Rover.


Την εικόνα της Europ Assistance έχει αλλάξει από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Γιάννης Πετούλης, ο οποίος γνωρίζοντας με… κλειστά μάτια το χώρο του αυτοκινήτου παίζει σε άλλο επίπεδο. Μόνο τυχαία δεν ήταν και πρόσφατη συνεργασία που έκανε με την οργανωτική επιτροπή του ράλλυ Ακρόπολις ως επίσημη εταιρεία οδικής βοήθειας.


Άξιο αναφοράς το pop up κανάλι της Cosmote TV όπου για μία εβδομάδα έπαιζε ασταμάτητα Ράλλυ Ακρόπολις.


Είχαμε καιρό να δούμε και να ακούσουμε τον Άγγελο Σταθακόπουλο στην ΕΡΤ. Η επιστροφή του στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς ήταν ο βασικός παρουσιαστής της εκπομπής για την σούπερ ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα.


Φήμες θέλουν την εταιρεία που κατασκευάζει το ηλεκτρικό e.go να το φέρνει στην Ελλάδα το 2022 σε τιμή κοντά στα 22.000 ευρώ.


 

Αποχωρεί από την θέση του τεχνικού διευθυντή της Yamaha ο Αντρέας Κοσκινάς ο οποίος μετακομίζει στην Triumph.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 13
5. www.newsauto.gr 18
6. www.tanea.gr 21
7. www.tovima.gr 22
8. www.sport-fm.gr 36
9. www.car.gr 42
10. www.newsit.gr 48
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 18
2. www.autogreeknews.gr 50
3. www.gocar.gr 108
4. www.traction.gr 192
5. www.autotriti.gr 258
6. www.motorone.gr 414
7. www.autoagora.gr 545
8. www.drive.gr 569
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις
** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/9/2021 (20:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 121.000
2. Trcoff: 46.600
3. Drive magazine: 22.400
4. Tractiongr: 19.600
5. Carotogr: 11.600
6. CarGuysGr: 8.110
7. Gocar: 5.370
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.890
9. 4Τροχοί: 3.540
10. Newsauto: 3.060
11. Ariadni Gerasimidou: 2.510
12. Auto Τρίτη: 1.520
13. Panos Seitanidis: 1.490
14. Επί Τροχών TV: 1.420
15. George Sargiannidis: 1.220
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/9/2021 (20:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 24.800
2. Moto & Bike TV 22.700
3. MOTOMAGGR 14.800
4. Bikeit.gr 3.020
5. Dimitris Diatsidis 1.830
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/9/2021 (20:00)