Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί καθυστερεί η αυτόνομη οδήγηση της Tesla;

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί καθυστερεί η αυτόνομη οδήγηση της Tesla;

ΝΕΑ

Γιατί καθυστερεί η αυτόνομη οδήγηση της Tesla;

ΝΕΑ

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Elon Musk μαζεύεται όσον αφορά την εφαρμογή της πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Tesla παρουσίασε πίσω στο 2016 το πρώτο της ολοκληρωμένο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης (Enhanced Autopilot Hardware 2.0) ο ιδιοκτήτης της μάρκας Elon Musk είχε τονίσει πως το πολύ σε τέσσερα χρόνια το σύστημα θα ήταν σε θέση να πάρει πιστοποίηση και να λειτουργήσει καθολικά στην αγορά αυτοκινήτου.

Τα πράγματα ωστόσο δεν κύλησαν όπως τα περίμενε ο ισχυρός άνδρας της Tesla και πλέον εμφανίζεται πιο επιφυλακτικός για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Το σύστημα Full Self-Driving το οποίο έχει ετοιμάσει η Tesla φαίνεται πως δεν θα πάρει έγκριση για να χρησιμοποιηθεί στην πλήρη του μορφή μέσα στο 2022. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει οδηγό πίσω από το τιμόνι κάθε φορά που θα εφαρμόζεται το σύστημα Πλήρης Αυτόνομης Οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η καθυστέρηση στην εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος έχει να κάνει κυρίως με την έρευνα της NHTSA, της Επιτροπής Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων της Αμερικής, η οποία αξιολογεί τα τελευταία σοβαρά περιστατικά που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της χρήσης αυτού του συστήματος. Η NHTSA έχει ζητήσει από την Tesla αναλυτικά δεδομένα των δυστυχημάτων με μοντέλα της εταιρείας και μοτοσικλέτες που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο για να επιβεβαιώσει αν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla έχει ευθύνη.

Ο ίδιος ο Elon Musk τόνισε: «Το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να σε πάει από το σπίτι στη δουλειά, στο σπίτι του φίλου σου, για ψώνια χωρίς να ακουμπήσεις το τιμόνι. Είναι ξεχωριστό ζήτημα αν θα είναι σε μόνιμη βάση. Δεν θα έχει μόνιμη πιστοποίηση στο άμεσο μέλλον».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Toyota bΖ3 πετά το γάντι στο Tesla Model 3
Απίστευτο τρολάρισμα της Ford στην Tesla
Η Honda ακολουθεί τα βήματα της Tesla

Advertisement