Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε η Omoda θα παρουσιαστεί επίσημα στην Ευρώπη

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε η Omoda θα παρουσιαστεί επίσημα στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Πότε η Omoda θα παρουσιαστεί επίσημα στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Omoda είναι μια καινούργια εταιρεία η οποία σκοπεύει να ξεχωρίσει μεταξύ των υπολοίπων κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών χάρη στην ποιοτικότερη κατασκευή των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Σε συνέχεια της αποκάλυψης του newsauto, οτι η Omoda θα εκπροσωπηθεί άμεσα και στην Ελλάδα, απο μεγάλο-ιστορικό εισαγωγέα που εκπροσωπεί σήμερα -μεταξύ άλλων- και μία Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η Κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε το πότε θα εμφανιστεί επίσημα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Για τους πολλούς, η Omoda είναι μια άγνωστη εταιρεία κι αυτό επειδή ιδρύθηκε μόλις το καλοκαίρι του 2022. Για να είμαστε ακριβείς, τότε ανεξαρτητοποιήθηκε ως επιχειρηματική νομική οντότητα, καθώς τα στελέχη της Chery αποφάσισαν να την διαχωρίσουν από τη μητρική εταιρεία.

Η Omoda άρχισε να απασχολεί την ευρωπαϊκή ειδησεογραφία περίπου έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2023. Τότε ανακοινώθηκε η πρόσθεση των στελεχών της να ξεκινήσει η διάθεση των μοντέλων της και στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν τότε, η ονομασία της νέας κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι σύνθετη. Αποτελείται από το γράμμα όμικρον –το οποίο αντιπροσωπεύει τον έμβιο κύκλο- και την ιταλική λέξη «moda».

Το Omoda 5 ήταν το πρώτο όχημα της το οποίο απασχόλησε τον αυτοκινητικό Τύπο. Πρόκειται για ένα νέο crossover μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα «T1X» και εφοδιάζεται με έναν καινούργιο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα τον οποίο έχει δημιουργήσει η Chery. Όπως έχει γίνει γνωστό, η χωρητικότητά του είναι 1,6 λίτρα, η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 189 ίππους και η μέγιστη ροπή του τα 272 Nm.

Advertisement

Εκτός αυτού, θα διαθέτει στην γκάμα της και νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία έχουν εξελίξει οι μηχανικοί της, χρησιμοποιώντας τεχνολογία και τεχνογνωσία από την Chery.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα στελέχη της Omoda έχουν προγραμματίσει την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας στην Ευρώπη για την προσεχή Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου (τρέχοντος έτους) στη Μαδρίτη (Ισπανία).

Επίσης, γνωρίζουμε ότι η Omoda θα αρχίσει να δραστηριοποιείται εμπορικά και στην Ελλάδα στο προσεχές διάστημα. Το newsauto.gr θα παρακολουθεί την εξέλιξη και θα σας ενημερώσουμε πρώτοι πότε θα γίνει αυτό!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα ακόμα μία Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία
Και η Chery εισβάλλει στην Ευρώπη
Η Omoda στο μονοπάτι της βιωσιμότητας και των νέων τεχνολογιών

Advertisement