Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα ακόμα μία Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα ακόμα μία Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα ακόμα μία Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία

ΑΓΟΡΑ

Οι κινεζικές εταιρείες καλοβλέπουν την ανάπτυξη της Ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και εισέρχονται σε αυτή με… φόρα!

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν, σύντομα θα δούμε στις Ελληνικές εκθέσεις ακόμα μία αυτοκινητοβιομηχανία από την Κίνα, η οποία μάλιστα ανήκει σε μία ιδιαίτερα μεγάλη, εταιρεία.

Ο λόγος για την OMODA, της Chery την οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες -προς το παρόν- πληροφορίες του newsauto, θα έρθει στην Ελλάδα μέσω ενός από τους παλαιότερους εισαγωγείς αυτοκινήτων της χώρας μας.

Ποια είναι η μητρική Chery

Η Chery είναι -βάσει των περσινών πωλήσεων- η 8η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, υποστηρίζεται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της μεγαλύτερης (σε πληθυσμό) χώρας του πλανήτη και αυτή δεν είναι πρώτη «απόπειρα εισβολής» στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Από το 1997, όταν και ιδρύθηκε, η Chery επιχείρησε άλλες δύο φορές να φέρει τα προϊόντα της στη γηραιά ήπειρο, με πιο φιλόδοξη προσπάθεια αυτή του 2008, όταν η το οικονομικό «κραχ» πάγωσε τις εξελίξεις.

Η 3η προσπάθεια είναι και η «φαρμακερή», καθώς η Chery επιβεβαίωσε την οριστική παρουσία της στις ευρωπαϊκές αγορές, σε πρώτη φάση με τις θυγατρικές εταιρείες της, Omoda και Jaecoo, στις αρχές του φθινοπώρου.

Ο συμβολισμός της Omoda και οι εμπορικές της επιδόσεις

Advertisement

«Αιχμή του δόρατος» της Chery, σ’ αυτό το πρώτο στάδιο εξευρωπαϊσμού, είναι η εταιρεία που θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.  Η Omoda, που ιδρύθηκε το 2022. Η ονομασία της είναι σύνθετη, καθώς τα στελέχη της κινεζικής μάρκας, επέλεξαν να αποτελείται από το γράμμα όμικρον, το οποίο αντιπροσωπεύει τον έμβιο κύκλο, και την ιταλική λέξη «moda».

Παρά τη βραχύβια παρουσία της, η Omoda έχει να επιδείξει αξιοσημείωτη εμπορική πορεία, στις διεθνείς αγορές που είχε παρουσία.

Advertisement

Στα τέλη του 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες εξαγωγές της έφτασαν τις 12,148 μονάδες μόνο για τον Νοέμβριο, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τις 70,000 μονάδες. Συνολικά, μέσα στο 2023, η Omoda κατάφερε να φτάσει τις 130,000 μονάδες σε συνολικές εξαγωγές, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την εταιρεία, καθώς αυτό το νούμερο επιτεύχθηκε μέσα σε λιγότερο από ένα έτος!

Omoda 5: Κομμένο και ραμμένο στα ευρωπαϊκά μέτρα

Η Omoda δημιούργησε το 5, ένα νέο crossover μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα «T1X» και εφοδιάζεται με έναν καινούργιο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα τον οποίο έχει δημιουργήσει η «μητρική» Chery. Η χωρητικότητά του είναι 1,6 λίτρα, η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 189 ίππους και η μέγιστη ροπή του τα 272 Nm.

Advertisement

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το αμάξωμα του 5 είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να εντυπωσιάζει τους Κινέζους αγοραστές όσο και τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Omoda. Μάλιστα, το σχήμα του έχει μελετηθεί προσεκτικά ώστε να έχει σχετικά χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή.

Βάσει όσων ανακοινώνει η εταιρεία, το εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να είναι ευρύχωρο. Τα εμπρός καθίσματα είναι σπορ, προσφέροντας καλή πλευρική στήριξη και μια σπορτίφ αίσθηση στους εκεί επιβάτες, και το επίπεδο εξοπλισμού καλό, ώστε να ικανοποιεί τους ευρωπαίους υποψήφιους αγοραστές.

Εκπρόσωπος της Omoda ανακοίνωσε ότι -αρχικά- το 5 θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου από τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς.

Η τιμή του Omoda 5 αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 35.000 με 40.000 ευρώ για τη βασική ηλεκτρική έκδοση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τιμή του Omoda 5 εκτιμάται ότι θα ξεκινά από περίπου £25,000.

 

AKOMA:
SERES: Ερχονται στην Ελλάδα μέσα στο μήνα
Ασταμάτητοι οι Κινέζοι στην Ευρώπη με νέα μοντέλα
Τρομάζει την Ευρώπη η εξάρτησή της από την Κίνα