Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και η Chery εισβάλλει στην Ευρώπη

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και η Chery εισβάλλει στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Και η Chery εισβάλλει στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η απόβαση των Κινέζων στις ευρωπαϊκές αγορές δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει με τίποτα, καθώς νέες εταιρίες έχουν πάρει σειρά να μπουν δυναμικά και με πολλές αξιώσεις.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery ετοιμάζεται για την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά με την εισαγωγή τριών ξεχωριστών εμπορικών σημάτων: Omoda, Jaecoo και Exlantix.

Σε περίπτωση επιτυχίας, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας παραγωγής στην Ευρώπη.

Αν και είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2017, η Chery καθυστέρησε τα σχέδιά της, αλλά τώρα είναι έτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της φέτος με τις μάρκες Omoda και Jaecoo.

Advertisement
Advertisement

Η Omoda πρόκειται να παρουσιάσει το crossover μοντέλο Omoda 5, το οποίο έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα είναι διαθέσιμο τόσο σε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία για την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

Μετά το λανσάρισμα της Omoda, η Jaecoo θα εισέλθει στο προσκήνιο με την παρουσίαση του SUV Jaecoo 7. Επιπλέον, η Chery σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα πολυτελή μάρκα, την Exlantix, επεκτείνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σε συνέντευξή του στο Auto News Europe, ο Jochen Tueting, διευθύνων σύμβουλος της Chery Europe, τόνισε τη στρατηγική τοποθέτηση των τριών εμπορικών σημάτων σε διαφορετικά τμήματα της αγοράς.

Advertisement

Ο Tueting δήλωσε: “Θεωρητικά, θα μπορούσαμε αρχικά να είχαμε έρθει στην Ευρώπη με μία μόνο μάρκα, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Chery είναι ευρέως τοποθετημένη, μέχρι και στο premium segment”.

Advertisement

Η Chery έχει επιλέξει μια κλασική αντίληψη δικτύου, βασιζόμενη σε καθιερωμένους αντιπροσώπους με γνώση των περιοχών πώλησής τους για να απευθυνθεί αποτελεσματικά στην ποικιλόμορφη πελατειακή βάση.

Αν και οι συγκεκριμένοι στόχοι πωλήσεων δεν αποκαλύφθηκαν, ο Tueting εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επιτυχία τόσο της μάρκας Omoda όσο και της Jaecoo στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ελλάδα εκτός επενδυτικών πλάνων των Κινέζων
Στην Ελλάδα ακόμα μία Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία
Ασταμάτητοι οι Κινέζοι στην Ευρώπη με νέα μοντέλα

Advertisement