Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Omoda στο μονοπάτι της βιωσιμότητας και των νέων τεχνολογιών

Ελλάδα 3:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Omoda στο μονοπάτι της βιωσιμότητας και των νέων τεχνολογιών

ΝΕΑ

Η Omoda στο μονοπάτι της βιωσιμότητας και των νέων τεχνολογιών

ΝΕΑ

Το μέλλον της αυτοκίνησης βρίσκεται εν πολλοίς στην Κίνα και η νεοσύστατη εταιρεία Omoda θέλει να αποτελέσει μέρος της.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνει σε έναν νέο κύκλο τεχνολογικών μετασχηματισμών και επιθυμεί να πρωτοπορήσει σε αυτόν.

Η επίτευξη ηγετικής θέσης σε αυτή τη νέα εποχή εξαρτάται από την ικανότητα μιας εταιρείας να πρωτοστατεί σε νέες τεχνολογίες και η Omoda κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα αυτό.

Στην «Ημέρα Τεχνολογίας Omoda 2023»  στο Γούχου της Κίνας, η εταιρεία περιστράφηκε γύρω από το θέμα της προσβάσιμης τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Εκεί, παρουσιάστηκαν ιδέες και επιδείξεις σχετικά με νέες πλατφόρμες, και καινοτόμες εμπειρίες, ενσωματώνοντας έντονα την δέσμευση της Omoda για συνεχή καινοτομία και μία σημαντική θέση μελλοντικά στις νέες τεχνολογίες.

Με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές να είναι αυστηρότατες στο επίπεδο εκπομπής ρύπων, η πράσινη ανάπτυξη, οι χαμηλές εκπομπές άνθρακα και η ανάπτυξη υψηλής ποιότητας γίνονται όλο και περισσότερο ο κεντρικός άξονας εστίασης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement

Σε αυτό το πλαίσιο, η Omoda διερευνά μια ποικιλία ενεργειακών λύσεων για την αυτοκινητοβιομηχανία, οι οποίες αφορούν ευέλικτες και δυναμικές τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, φιλικές προς το περιβάλλον.

Η υβριδική τεχνολογία της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) τρίτης γενιάς αποπνέει υπεροχή, ενσωματώνοντας υψηλή ενέργεια, απόδοση και αξιοπιστία. Επιτυγχάνει ουσιαστικά μία ισορροπία μεταξύ της απόδοσης και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Advertisement

Βασισμένη σε αυτή την καινοτόμο τεχνολογία, η Omoda είναι έτοιμη να δημιουργήσει αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για την απόδοσή τους και για την εμπειρία που προσφέρουν.

Στη σύγχρονη εποχή, η συγχώνευση της αποδοτικότητας με την τεχνητή νοημοσύνη έχει μεταμορφώσει τα αυτοκίνητα από απλά μέσα μεταφοράς σε αναπόσπαστα μέρη της μελλοντικής κινητικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, η «ευφυής κινητικότητα» είναι κοντά στο να αποτελεί πραγματικότητα.

Advertisement

Κατά την εκδήλωση «Ημέρα Τεχνολογίας Omoda 2023», η εταιρεία αποκάλυψε μια σειρά από τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης που επικεντρώνονται στο μοντέλο Robotaxi, αποτυπώνοντας απτά επιτεύγματά ως προς τον εξηλεκτρισμό, την ευφυΐα, τη συνδεσιμότητα και την κοινή χρήση, όλα σε ένα αυτοκίνητο.

Όσον αφορά την έξυπνη αλληλεπίδραση, η ενσωμάτωση του ChatGPT στα οχήματα είναι μία ακόμα καινοτομία της Omoda. Ανεβάζει την αλληλεπίδραση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού σε ένα νέο επίπεδο, επιτρέποντας στον άνθρωπο να εκτελεί αβίαστα εντολές εργασιών μέσω απλών «συνομιλιών» με το αυτοκίνητο, αποκτώντας έτσι μία πιο ρευστή, απελευθερωμένη και διαδραστική εμπειρία.

Οι Κινέζοι θέλουν να προβλέπουν τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες που αναπόφευκτα θα προκύψουν από τους χρήστες κι έτσι φέρνουν την επανάσταση στις εμπειρίες υπηρεσιών, φέρνοντας τη φιλοσοφία του «user-first».

Το φιλικό προς το περιβάλλον ποδήλατο, ως το εναρκτήριο παράγωγο προϊόν της Omoda, σηματοδοτεί ένα πρώτο βήμα του οικολογικού σχεδίου της πράσινης κινητικότητας.

Με το επικείμενο λανσάρισμα του ηλεκτρικού SUV Omoda E5, η κινεζική βιομηχανία είναι έτοιμη για μια σημαντική πρόοδο στην πράσινη ισχύ και την έξυπνη αλληλεπίδραση.

Το μέλλον ξεδιπλώνεται και η ατελείωτη εξερεύνηση της μελλοντικής κινητικότητας από την Omoda, δείχνει μεγάλες δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμη δύο Δήμοι με Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
Αφιέρωμα: Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης
H King Long είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και στην Ελλάδα!