Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται το νέο Mazda MX-5;

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται το νέο Mazda MX-5;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται το νέο Mazda MX-5;

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο fun to drive αυτοκίνητα του πλανήτη θα περάσει στην επόμενη γενιά του διατηρώντας την βασική του φιλοσοφία που το έχει κάνει τόσο αγαπητό στο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Έχουν ήδη περάσει 8 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που η Mazda παρουσίασε την τέταρτη γενιά του MX-5 Miata (ND) στην έκθεση του Παρισιού. Και το μικρό διθέσιο roadster καταφέρνει να παραμένει επίκαιρο αισθητικά και δίχως αντίπαλο σε ότι αφορά την φιλοσοφία κατασκευής και την οδηγική απόλαυση που προσφέρει.

Λογικό είναι πάντως, μετά από τόσα χρόνια, η εταιρία να ετοιμάζει την διάδοχη κατάσταση. Αρχικά είναι θετικό ότι θα υπάρξει και επόμενη γενιά του MX-5 σε μία εποχή που όλα αλλάζουν στην αυτοκίνηση και τα ηλεκτρικά έρχονται να σαρώσουν τα πάντα.

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, η Mazda ήδη κάνει δοκιμές για το MX-5 πέμπτης γενιάς, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πιο ακριβείς πληροφορίες για τις αλλαγές που θα υπάρξουν, αν και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για σχετικά περιορισμένες αλλαγές στην εμφάνιση και πιο φαρδιά μετατρόχια για ακόμα καλύτερο κράτημα.

Προφανώς η συνταγή θα παραμείνει η ίδια, με τον κινητήρα εμπρός και την μετάδοση της κίνησης με μηχανικό κιβώτιο στον πίσω άξονα.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, θα εφοδιάζεται με ένα σύνολο τεχνολογίας Skyactiv-X, μία τεχνολογία η οποία υπόσχεται κατανάλωση diesel από έναν κλασικό κινητήρα βενζίνης.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας ειδικής διαδικασίας, όπου ο κινητήρας λειτουργεί τόσο με ανάφλεξη όσο και με συμπίεση του μίγματος, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση κατά 20-30%.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι θα εφοδιαστεί με κάποιας μορφής υβριδική τεχνολογία έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα πιο αυστηρά όρια για τους ρύπους.

Το επίσημο λανσάρισμα του αυτοκινήτου αναμένεται να γίνει το αργότερο μέσα στο 2024. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να υπάρχει το μοντέλο της τέταρτης γενιάς. Κάτι που δεν μας χαλάει καθόλου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mazda MX-5
Mazda MX-5: Η ιστορία του μέσα σε 71 δευτερόλεπτα
Ανανέωση για το Mazda MX-5

Advertisement