Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mazda MX-5

Ελλάδα 22:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mazda MX-5

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mazda MX-5

ΝΕΑ

Η Mazda έχει χαράξει πορεία προς την ηλεκτροκίνηση και τα mainstream μοντέλα, με το MX-5 όμως να αποτελεί μία εντελώς ξεχωριστή περίπτωση.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε το ιστορικό roadster ποτέ δεν είχε ως βασική προτεραιότητα τη λογική αλλά το συναίσθημα.

Αυτό θα κάνει και μετά από 33 χρόνια παρουσίας στους δρόμους. Παρά τη φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρείας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το MX-5 θα τραβήξει το δικό του δρόμο. Φυσικά, δεν μπορεί παρά να είναι πισωκίνητο και να εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πιστό στην “ατμόσφαιρα” και την τεχνολογία Skyactiv-X να συνδυάζεται με κάποιο mild hybrid σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμιζεται πως η Mazda έχει δηλώσει πως θα λανσάρει τα επόμενα χρόνια τρία νέα SUV -που θα βασίζονται στην πλατφόρμα που εξελίχθηκε για προσθιοκίνητα μοντέλα- και άλλα τρία που θα βασίζονται στην πλατφόρμα για πισωκίνητα.

Ωστόσο, το νέο MX-5 δεν θα είναι ένα από αυτά, καθώς αποτελεί ένα ξεχωριστό σχέδιο για την εταιρεία. Όπως αποτελεί σύμβολο ανοιχτής ελευθερίας και οδηγικής απόλαυσης, έτσι θα συμβαίνει και με την επόμενη γενιά που αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2024.

Ένα δείγμα του ότι το νέο MX-5 θα είναι φτιαγμένο με γνώμονα την οδηγική τέρψη, είναι η μικρή επιρροή που θα έχει στην εξέλιξη του το ευρωπαϊκό τμήμα της Mazda. Τη μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχει το εγχώριο τμήμα R&D (στην Ιαπωνία) που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα roadster που θα αγαπηθεί αρκετά -όπως συμβαίνει σε όλες τις γενιές- και δεν θα μπει στα στερεότυπα άλλων μοντέλων.

Advertisement

Εν αναμονή λοιπόν της 5ης γενιάς, θυμίζουμε πως το 2019, το αγαπητό πισωκίνητο μοντέλο συμπλήρωσε 30 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά. Με το κύμα λατρείας να αποτυπώνεται σε περισσότερες από 1.000.000 πωλήσεις, που το καθιστούν στο πιο επιτυχημένο διθέσιο sports car στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mazda MX-5 RF 1.5
Video: Το νέο Mazda MX-5 σε ανανεώνει
Νέο Mazda ΜΧ-5: Ήρθε στην Ελλάδα (+τιμές)