Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ευρώπη το VW Taigo;

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται στην Ευρώπη το VW Taigo;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ευρώπη το VW Taigo;

ΝΕΑ

Πρόκειται για την ευρωπαϊκή εκδοχή του βραζιλιανικού Nivus, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το T-Cross, αλλά υιοθετεί μια πιο coupe εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Η πολιτική της VW για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης είναι ευρέως γνωστή: Κυριαρχία στο πεδίο της ηλεκτρικής κινητικότητας και τεράστιες επενδύσεις για την εξέλιξη έξυπνων τεχνολογιών.

Ενδεικτική των προθέσεών της είναι η συνεχής διεύρυνση της οικογένειας ηλεκτρικών “ID”, την οποία εγκαινίασε το μικρομεσαίο ID.3, ακολούθησε το crossover ID.4 και σειρά πλέον παίρνουν και άλλα μοντέλα.

Η έντονη δραστηριοποίηση της VW στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, δεν συνεπάγεται πως δεν έχει στραμμένο το βλέμμα της και στις συμβατικές τεχνολογίες, οι οποίες συνεχίζουν να κυριαρχούν στις προτιμήσεις του κοινού.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζεται να εμπλουτίσει την ευρωπαϊκή γκάμα των SUV της με ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, το Taigo, το οποίο μέχρι πρότινος διατίθετο αποκλειστικά στην αγορά της Βραζιλίας, υπό την ονομασία “Nivus”.

Το Taigo βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το T-Cross (όπως και με το «ινδικό» Taigun). Από πλευράς διαστάσεων βέβαια το νέο crossover της VW είναι κατά 158 mm μακρύτερο (4.266 mm), κατά 91 mm κοντύτερο (1.493 mm) και κατά 13 mm λιγότερο φαρδύ (1.757). Όσον αφορά, τη χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ αυτή θα φτάνει έως και τα 445 lt.

Advertisement

Τα δύο μοντέλα μοιράζονται πολλά στιλιστικά στοιχεία, με πιο χαρακτηριστικό τη μαύρη διακοσμητική φάσα που συνδέει τα φώτα στο πίσω μέρος. Στον αντίποδα, θα έχει πιο coupe εμφάνιση, χάρη στην έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω.

Advertisement

Όταν λανσαρίστηκε στη Βραζιλία, το μοντέλο ενσωμάτωνε το σύστημα πολυμέσων “Volks Play” που αναπτύχθηκε εγχώρια και περιελάμβανε μια υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 10,1 ιντσών με τεχνολογίες που είναι παρεμφερείς με εκείνες των ευρωπαϊκών SUV της εταιρείας.

Το Nivus ήταν το πρώτο μοντέλο στη Βραζιλία που ενσωμάτωνε adaptive cruise control, αλλά και σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης. Ακόμη, υπάρχουν 6 αερόσακοι, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού, αλλά και ψηφιακός πίνακας οργάνων (στις πιο πλούσιες εξοπλιστικά εκδόσεις).

Advertisement

Στην αγορά της Νότιας Αμερικής, το crossover προσφέρεται με έναν 1,000αρη TSI των 128 PS που συνεργάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Παράλληλα, όπως είχε ανακοινωθεί, σε μεταγενέστερο στάδιο θα προστίθετο και ο 1.500αρης TSI.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπορική διάθεση του VW Taigo στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2021, με την κατασκευή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Παμπλόνα στην Ισπανία.

Προτού όμως γίνει το λανσάρισμα, αναμένουμε την πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
GM, Tesla, VW και BYD μεταξύ των 100 σημαντικότερων εταιρειών στον κόσμο
Πλησιάζει η πρεμιέρα του VW ID.5
To VW ID.4 έγινε σκληροτράχηλο off road όχημα