Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GM, VW, Tesla και BYD μεταξύ των 100 πιο σημαντικών εταιρειών στον κόσμο

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GM, VW, Tesla και BYD μεταξύ των 100 πιο σημαντικών εταιρειών στον κόσμο

ΝΕΑ

GM, VW, Tesla και BYD μεταξύ των 100 πιο σημαντικών εταιρειών στον κόσμο

ΝΕΑ

Η λίστα με τις 100 πιο επιδραστικές εταιρείες στον κόσμο του περιοδικού Time, περιλαμβάνει και τις GM, VW, Tesla και BYD θεωρώντας πως είναι από αυτές που προδιαγράφουν το μέλλον σε ένα μεγάλο ποσοστό.

Advertisement
Advertisement

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως δεν υπάρχει κατάταξη για τις εταιρείες, καθώς δεν είναι από τον ίδιο τομέα, απλά καταχωρούνται ως οι πραγματικά επαναστατικές.

Το Time είναι ένα από τα πιο επιδραστικά και διαχρονικά περιοδικά στον κόσμο και στο τελευταίο του τεύχος δημοσίευσε μια λίστα με τις 100 σημαντικότερες εταιρείες στον κόσμο. Στη λίστα του Time περιλαμβάνονται μόλις τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες και  συγκεκριμένα: από τις ΗΠΑ η General Motors και η Tesla, από τη Γερμανία η Volkswagen και από την Κίνα η BYD. Μάλιστα, η General Motors συγκαταλέγεται στην κατηγορία «Titans», με τη διευθύνουσα σύμβουλο Mary Barra να βρίσκεται και στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, με αφορμή τις πρόσφατες τεχνολογίες που παρουσιάζει σε σχέση με το ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης, ενώ συγκρίνεται ιδιαίτερα έντονα με τις αντίστοιχες της Tesla. Η Tesla, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνεται στην κατηγορία «Disruptors» (σε ελεύθερη μετάφραση, είναι αυτοί που διαταράσσουν κάποια κατάσταση). Η κατάστασή της ως σχετικά νέας αυτοκινητοβιομηχανίας και ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας ενίσχυσε τη θέση της στη λίστα. Από εκεί και πέρα, το περιοδικό Time τοποθετεί τη Volkswagen στην κατηγορία «Leaders» (Ηγέτες), η οποία αναφέρεται για τις προσπάθειές της να ηγηθεί της κατηγορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να ξεπεράσει σε πωλήσεις τις GM, Tesla, καθώς και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες με αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών έως το 2025. Η BYD υπάγεται στην κατηγορία «Innovators» (Καινοτόμοι). Η κινεζική εταιρεία, της οποίας τα αρχικά γράμματα σημαίνουν «Build Your Dreams» (φτιάξε τα όνειρά σου), έχει την υποστήριξη του αμερικανικού μεγιστάνα Warren Buffett και είναι  από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Στο περιοδικό Time, αναφέρεται πως οι εταιρείες αυτές και οι ηγετικές φυσιογνωμίες που κρύβονται πίσω τους, αναμένεται να διαμορφώσουν το μέλλον και να «χαρτογραφήσουν μια ουσιαστική πορεία προς τα εμπρός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλησιάζει η πρεμιέρα του VW ID.5
Nέο εργοστάσιο μπαταριών από τις GM και LG
Απίθανη πηγή υπέρογκων κερδών για την Κινέζικη BYD