Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW ID.4 έγινε σκληροτράχηλο off-road

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW ID.4 έγινε σκληροτράχηλο off-road

ΝΕΑ

Το VW ID.4 έγινε σκληροτράχηλο off-road

ΝΕΑ

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της VW υποβλήθηκε σε εκτενείς επεμβάσεις, οι οποίες του επέτρεψαν να λάβει μέρος σε σκληρούς αγώνες αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικό «παρών» στους απαιτητικούς off-road αγώνες αντοχής NORRA Mexican 1000, που διεξάγονται το διάστημα 25-29 Απριλίου στη χερσόνησο Μπάχα του Μεξικό δίνει το ηλεκτρικό crossover της VW, ID.4.

Πίσω από το τιμόνι του μοντέλου θα κάθεται ο επαγγελματίας οδηγός και πρεσβευτής της VW, Tanner Foust, ο οποίος σε συνεργασία με την εταιρεία Rhys Millen Racing υπέβαλε το μοντέλο σε εκτενείς επεμβάσεις, προσδίδοντάς του ανθεκτικό εκτός δρόμου χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, τοποθετήθηκε αγωνιστική ανάρτηση με ελικοειδή ελατήρια και νέους κάτω βραχίονες, ενώ η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά 2,0 ίντσες. Οι στάνταρ 19άρες ζάντες αντικαταστάθηκαν με 18άρες, ντυμένες με ελαστικά 255/70 R 18  που έχουν μεγάλο πλευρικό τοίχωμα για βελτίωση της πρόσφυσης, ενώ τοποθετήθηκαν και ενισχυμένες ποδιές για την προστασία των ευαίσθητων μερών του ηλεκτρικού.

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν αγωνιστικά καθίσματα ενισχυμένης πλευρικής στήριξης και roll cage, ενώ απομακρύνθηκαν πολλά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του HVAC (θέρμανση-εξαερισμός-κλιματισμός).

Advertisement

Όσον αφορά την έκδοση που έλαβε την «περιποίηση» της Rhys Millen Racing, πρόκειται για την 1st Edition των 204 PS και την μπαταρία των 82 kWh με τα 420 km αυτονομίας.

Το παραπάνω κινητήριο σύνολο διατηρήθηκε ακέραιο, ενώ για τη φόρτιση του μοντέλου στα άγονα εδάφη θα φροντίζει μια φορητή γεννήτρια βιοκαυσίμων που θα τροφοδοτεί έναν ταχυφορτιστή ισχύος 50 kW.

Advertisement

Της επίσημης συμμετοχής του ID.4 στον αγώνα, προηγήθηκαν εξονυχιστικές δοκιμές, με τον Tanner Foust να δηλώνει ενθουσιασμένος με τις off-road δυνατότητες του crossover. «Εξεπλάγημεν ευχάριστα με το πόσο καλά τα πήγε το ID.4 στο έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η συνολική απόσταση που καλούνται να διανύσουν οι συμμετέχοντες στο Norra Mexican 1000 είναι 1.836 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H VW αποκάλυψε στη Σαγκάη το ID.6
VW: Ανακύκλωση μπαταριών στο 95% (VIDEO)
Η VW teasάρει το Project Trinity