Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πλησιάζει η πρεμιέρα του VW ID.5

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζει η πρεμιέρα του VW ID.5

Mobility

Πλησιάζει η πρεμιέρα του VW ID.5

Mobility

Πληθαίνουν οι αναφορές αλλά και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του νέου ηλεκτρικού coupe-SUV της Volkswagen που θα έχει σαν βάση το ID.4 και πιθανότατα θα ονομάζεται ID.5 ή GTX

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen έχει ενεργοποιήσει όλη τη δυναμική της για την επέκταση της οικογένειας ID των ηλεκτρικών της μοντέλων και πολύ σύντομα δίπλα στα ID.3 και ID.4 θα προστεθεί και ένα ακόμα μοντέλο που πιθανότατα θα ονομάζεται ID.5.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια παραλλαγή του ID.4 με αμάξωμα που θα έχει αναλογίες coupe-SUV. Η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει την επίσημη ονομασία όμως ως πιο πιθανά θεωρούνται τα ονόματα ID.5 και GTX με το δεύτερο να γέρνει ακόμα περισσότερο τη ζυγαριά προς την πλευρά του μετά την ανακοίνωση της VW πως σύντομα θα έρθει το ID.4 GTX. Είναι σαφές πως το GTX δημιουργεί μια άμεση σύνδεση με τα λογότυπα GTI και GTD που συνοδεύουν τις πιο σπορτίφ εκφράσεις των συμβατικών μοντέλων της VW.

vw id coupe

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως σήμερα δείχνουν το αυτοκίνητο με αρκετό καμουφλάζ το οποίο εμποδίζει τις σίγουρες διαπιστώσεις. Πάντως αναμένεται το εμπρός μέρος μέχρι τη μέση του αμαξώματος να έχει πολλές ομοιότητες με αυτό του ID.4 και οι διαφορές να εντοπίζονται ουσιαστικά το τελείωμα της οροφής όπου λογικά θα είναι πιο χαμηλό ώστε να προσφέρει την αισθητική ενός coupe. Η συγγένεια με το ID.4 θα σημαίνει προφανώς και αντίστοιχες προδιαγραφές οπότε περιμένουμε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες και απόδοση έως 308 ίππους. Πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση της VW η αποκάλυψη του ID.4 GTX θα γίνει στις 28 Απριλίου οπότε πολύ σύντομα θα μάθουμε ποιο από τα πιθανά σενάρια θα επιβεβαιωθεί.

vw id coupe

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H VW αποκάλυψε στη Σαγκάη το ID.6
VW: Ανακύκλωση μπαταριών στο 95% (VIDEO)
Η VW teasάρει το Project Trinity