Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο ζυγίζει η θωρακισμένη BMW i7 xDrive60;

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο ζυγίζει η θωρακισμένη BMW i7 xDrive60;

ΝΕΑ

Πόσο ζυγίζει η θωρακισμένη BMW i7 xDrive60;

ΝΕΑ

Η BMW παρείχε τρεις θωρακισμένες i7 για τη μεταφορά των πολιτικών στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της G7 που έγινε πρόσφατα στη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Σκοπός των στελεχών της BMW ήταν να δείξουν ότι μια αμιγώς ηλεκτρική λιμουζίνα μπορεί να προσφέρει την ίδια ασφάλεια στα υψηλά πρόσωπα που επιβαίνουν στο εσωτερικό της.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G7 που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Schloss Elmau, στις βαυαρικές Άλπεις, πολιτικοί και προσκεκλημένοι μετακινήθηκαν με τρεις ειδικά μετασκευασμένες i7 οι οποίες παραχωρήθηκαν από την BMW γι’ αυτόν τον σκοπό.

Advertisement
Advertisement

Οι θωρακισμένες i7 δείχνουν τον δρόμο για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα και σε αυτόν τον τομέα. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκονται στο Dingolfing (νοτιανατολικά της Γερμανίας), δηλαδή εκεί όπου παράγεται το κορυφαίο ηλεκτρικό πολυτελές μοντέλο της εταιρείας . Όπως είναι φυσικό δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν στο τι είδους θωράκιση διαθέτουν ή για το κόστος.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της BMW δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορεί να δεχθεί παραγγελίες σύντομα για όσους ιδιώτες θέλουν ένα τέτοιο όχημα για να μετακινούνται με ασφάλεια. Το θέμα είναι ότι το βάρος των θωρακισμένων αυτοκινήτων θα είναι σημαντικά αυξημένο.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η i7 xDrive60 παραγωγής ζυγίζει 2.715 κιλά. Σε αυτή τη εκδοχή της πιθανότατα θα πλησιάζει τους πέντε τόνους εάν κρίνουμε από το γεγονός ότι ένα σύγχρονο θωρακισμένο όχημα αυτής της κατηγορίας με θερμικό κινητήρα συνήθως ζυγίζει περίπου 4,5 τόνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με τις νέες BMW Σειρά 7 και i7
Ποια εξάτμιση; Αυτοί είναι οι ψηφιακοί ήχοι της νέας ΒMW i7
Δεν θα υπάρξει BMW Μ7 παρά μόνο i7 M70!

Advertisement