Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η BMW εξαφανίζει κάθε ενοχλητικό ήχο από την ηλεκτρική ναυαρχίδα i7 (+video)

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW εξαφανίζει κάθε ενοχλητικό ήχο από την ηλεκτρική ναυαρχίδα i7 (+video)

Mobility

Η BMW εξαφανίζει κάθε ενοχλητικό ήχο από την ηλεκτρική ναυαρχίδα i7 (+video)

Mobility

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο οφείλει να είναι όσο γίνεται αθόρυβο. Και η ΒΜW στην επερχόμενη i7 θέλει να φθάσει στο απόλυτο.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση της ηλεκτροκίνησης έχει δημιουργήσει μία νέα απαίτηση για τους κατασκευαστές, καθώς η έλλειψη μηχανικών μερών κάνει τους υπόλοιπους θορύβους από το αμάξωμα να γίνονται άμεσα αντιληπτοί και πολύ ενοχλητικοί.

Η BMW είναι αποφασισμένη να περιορίσει αυτούς τους θορύβους στο ελάχιστο στη νέα i7 την οποία ετοιμάζει πυρετωδώς βάζοντας τις τελευταίες πινελιές πριν την επίσημη παρουσίασή της σε μερικούς μήνες.

Το αυτοκίνητο πέρασε και ένα μεγάλο μέρος δοκιμών στο Research and Innovation Center στο Μόναχο, με αρκετά από τα τεστ να αφορούν τον θόρυβο που φθάνει στο εσωτερικό της καμπίνας. Στόχος της εταιρίας είναι να κρατήσει αυτούς τους ενοχλητικούς θορύβους μακριά από την καμπίνα και τους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί εξέτασαν μία μεγάλη γκάμα από πιθανές πηγές θορύβου, καταγράφοντας ότι θα μπορούσε να είναι δυσάρεστο για τους επιβάτες. Στην συνέχεια της αναπαρήγαγαν στο εργαστήριο, με στόχο να βρουν τρόπους για να τους εξαλείψουν.

Σύμφωνα με τις αναφορές της ΒΜW έχει γίνει σημαντική προσπάθεια για την μείωση στο ελάχιστο των θορύβων από το ηλεκτρικό σύστημα και τους ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι είναι μονωμένοι ακουστικά χάρη σε ειδικούς θαλάμους.

Advertisement

Η i7 έχει επίσης κορυφαίας ακαμψίας πλαίσιο αλλά και ειδικά ελαστικά τα οποία διαθέτουν στο εσωτερικό τους έναν ειδικό ηχοαπορροφητικό αφρό για την ελαχιστοποίηση του θορύβου κύλισης και την μείωση των κραδασμών.

Advertisement

Από εκεί και πέρα έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένη ηχομόνωση με νέας γενιάς υλικά, τα οποία είναι ελαφριά και πιο αποδοτικά στην μόνωση των θορύβων. Τέτοια υλικά υπάρχουν μέσα στις κολόνες, τα καθίσματα, στην επένδυση της οροφής και στο πίσω ράφι.

Υπάρχουν επίσης ηχοαπρροφητικά τζάμια καθώς και μαλακά στοιχεία στις επενδύσεις των θυρών και γύρω από τους θόλους των τροχών έτσι ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο θόρυβος κύλισης.

Advertisement

Η εστίαση στους θορύβους επεκτάθηκε και στην σχεδίαση του αμαξώματος, όπου δόθηκε μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική και σε λεπτομέρειες, όπως οι ενσωματωμένες λαβές στις πόρτες, οι αεροδυναμικοί καθρέπτες και μαζί ένα σχεδόν ολοκληρωτικά κλειστό δάπεδο στο αμάξωμα για μείωση των θορύβων.

Η νέα i7 θα παρουσιαστεί προς τα τέλη της χρονιάς, και θα βασίζεται πάνω στο ηλεκτρικό υπόβαθρο της iX. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και η νέα γενιά της Σειράς 7, με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, και όλες τις βελτιώσεις για την κορυφαία άνεση των επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW: Ανανεώσεις για τις Σειρές 1 και 3
Τι θέλει να κάνει η BMW με τη Z4;Νέα BMW M2: Θ
α εκτοξευθεί στους 490 ίππους;