Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα περιμένετε για μια Lamborghini Revuelto (+ video)

Ελλάδα 4:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα περιμένετε για μια Lamborghini Revuelto (+ video)

ΝΕΑ

Πόσο θα περιμένετε για μια Lamborghini Revuelto (+ video)

ΝΕΑ

Ιl dado è tratto! Η Automobili Lamborghini, με τη Revuelto, άλλαξε τα δεδομένα στην ιστορία της και προσέθεσε ένα σημαντικό κεφάλαιο σε αυτή. Και πολλά χρήματα στα ταμεία της…

Advertisement
Advertisement

Ο κύβος ερρίφθη και η… ζαριά ήταν καλή! Η Revuelto, το πρώτο Plug-in Hybrid μοντέλο της Lamborghini, παρουσιάστηκε και -αναμενόμενα- μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Το νέο hypercar της ιταλικής εταιρείας αντικατέστησε την Aventador, δείχνοντας την πορεία αυτής προς τον εξηλεκτρισμό αλλά και έναν ασφαλή τρόπο να διατηρηθεί ο V12 κινητήρας στο κατασκευαστικό προσκήνιο.

Η Revuelto, έχει όλα τα στοιχεία που την κάνουν μια αυθεντική Lamborghini, ικανή να στολίσει τον τοίχο του παιδικού ή εφηβικού δωματίου, το γραφείο ή την επιφάνεια εργασίας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή των ενηλίκων.

Advertisement
Advertisement

Κυρίως, έχει όλα τα στοιχεία που θα κάνουν όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να την προτιμήσουν και να τη αποκτήσουν. Κι αυτοί είναι πολλοί, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.

Όπως δήλωσε ο Στέφαν Βίνκελμαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, το νέο μοντέλο είναι ήδη αρκετά δημοφιλές και η λίστα παραγγελιών γι’ αυτό αυξάνεται διαρκώς.

Advertisement

Συζητώντας με συνάδελφο του βρετανικού Autocar αποκάλυψε ότι ήδη έχει προπωληθεί η παραγωγή μέχρι το 2026! Ο Βίνκελμαν, είπε σχετικά: «Ο εξηλεκτρισμός (των μοντέλων μας) έχει γίνει αποδεκτός τόσο από τους πελάτες μας όσο και από το ευρύτερο κοινό.

»Με τη Revuelto έχουμε έναν όγκο παραγγελιών ο οποίος ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας. Ήδη, η λίστα που συμπληρώνουμε αφορά στην παραγωγή του 2026. Για εμάς, αυτό είναι μια απόδειξη πως όχι μόνο έχουμε συνηθίσει αυτήν η τεχνολογία αλλά και ότι η εταιρεία μας είναι περισσότερο αποδεκτή από ποτέ».

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το σύστημα υβριδικής διάταξης της Revuelto αποτελείται από τον χωρητικότητας 6,5 λίτρων V12 κινητήρα ο οποίος αποδίδει 825 ίππους/9.250 σ.α.λ. και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Καθένας από αυτούς αποδίδει 150 ίππους, αντίστοιχα.

Advertisement

Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 1.015 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 1.425 Nm. To νέο hypercar της Lamborghini επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Στο πολύ ενδιαφέρον σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η ιταλική εταιρεία μπορούμε να δούμε τη διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής της Revuelto.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εν κινήσει η διάδοχος της Lamborghini Huracan (+video)
Κάρφωσε μία Lamborghini κάτω από νταλίκα
Συγκριτική δοκιμή: Lamborghini Huracan Tecnica vs Porsche 911 GT3