Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini vs Ferrari: Η κόντρα των «αιωνίων» συνεχίζεται (+video)

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini vs Ferrari: Η κόντρα των «αιωνίων» συνεχίζεται (+video)

ΝΕΑ

Lamborghini vs Ferrari: Η κόντρα των «αιωνίων» συνεχίζεται (+video)

ΝΕΑ

H εμφάνιση της Lamborghini Revuelto και η αντιπαράθεση με την Ferrari SF90 ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πιο κλασική κόντρα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία έχει καταγράψει την σχέση μεταξύ των ιδρυτών της Lamborghini και της Ferrari ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κόντρες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Δύο εμβληματικές και πολύ ισχυρές προσωπικότητες, οι οποίες μέσα από τις παραξενιές αλλά και την δημιουργικότητά τους, έφτιαξαν εταιρίες-μύθους που ακόμα και σήμερα παράγουν τα πιο ξεχωριστά όνειρα για τους φίλους των αυτοκινήτων.

Το νέο κεφάλαιο στην άτυπη πλέον αντιπαράθεση ακούει στο όνομα Lamborghini Revuelto. Πρόκειται για το νέο μοντέλο της ιταλικής εταιρίας το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό και αντικαθιστά την Aventador.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό αυτοκίνητο για την Lamborghini, όχι μόνο γιατί αντικαθιστά ένα τόσο ξεχωριστό μοντέλο αλλά και γιατί είναι το πρώτο plug-in υβριδικό της εταιρίας. Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος: Αποτελεί την άμεση απάντηση της Lamborghini στην μέχρι τώρα πρωτοκαθεδρία της Ferrari μέσω της SF90.

Πως στέκεται όμως απέναντι στην πολύ ξεχωριστή αντίπαλό της από το Μαρανέλο. Σε ένα πολύ κατατοπιστικό video που έδωσε στην δημοσιότητα, η Lamborghini εξηγεί αναλυτικά τα σημεία υπεροχή της δικής της πρότασης.

Μία μεγάλη αλλαγή για την Lamborghini είναι η τοποθέτηση του κιβωτίου. Λόγω της ύπαρξης της μπαταρίας που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο επιβάτες, ο κινητήρας έχει στραφεί κατά 180 μοίρες και το κιβώτιο βρίσκεται πλέον στο πίσω μέρος.

Advertisement

Μία άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι στην Revuelto υπάρχει πλαίσιο μονοκόκ, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα. Η Lamborghini υποστηρίζει ότι το νέο σασί είναι κατά 25% πιο στιβαρό από εκείνο της Aventador.

Advertisement

H Lamborghini δούλεψε πολύ και το ηχητικό background της Revuelto, ιδίως όταν κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Παράλληλα και ο μαγικός ήχος του V12 έχει και αυτός αναβαθμιστεί ώστε να μην χαθεί τίποτα από την κλασική του συμπεριφορά στις νέες εποχές της ηλεκτροκίνησης.

Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να δείτε στο video της Lamborghini που παραθέτουμε πιο κάτω. Γιατί για να την δείτε με τα μάτια σας μάλλον θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, ακόμα και αν έχετε τα χρήματα να την αγοράσετε.

Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι έχει ήδη αρκετές παραγγελίες για να καλύψει τα επόμενα δύο χρόνια. Και αυτή την κόντρα πάντως με την επιτυχία φαίνεται ότι την έχει κερδίσει κατά κράτος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lamborghini Revuelto «ξερνάει» φωτιές (+video)
Πότε θα έρθει στην Ελλάδα η Lamborghini Revuelto;
Τι ελαστικά επέλεξαν για την απίθανη Lamborghini Revuelto;