Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το Wiesmann Thunderball Roadster;

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει το Wiesmann Thunderball Roadster;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το Wiesmann Thunderball Roadster;

ΝΕΑ

Η Wiesmann, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ηλεκτροκίνηση και το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό, τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς τις επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Wiesmann, η εξέλιξη του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Thunderball Roadster έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η γερμανική εταιρεία, βλέπουμε το πρωτότυπο να έχει το retro nouveau αμάξωμα που επιλέγει για τα μοντέλα της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Thunderball Roadster έχει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι δίνουν κίνηση στους πίσω τροχούς. Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους φτάνει τους 680 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 1.100 Nm. Η απόδοσή τους είναι ικανή να προσφέρει στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο διθέσιο όχημα επιδόσεις hypercar. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι για τη διαδικασία επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα θα χρειάζονται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ για τα 0-200 χλμ./ώρα μόλις 8,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο τής Wiesmann βασίζεται σε πλατφόρμα ηλεκτρικού κυκλώματος 800 Volt. Οι μπαταρίες του είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα του οχήματος και έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 92 kWh (83 kWh, πραγματική). Το βάρος τους είναι 500 κιλά και μπορούν να φορτίσουν σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος μέγιστης ισχύος έως και 300 kW.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλαίσιο του Thunderball Roadster είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και το βάρος τού οχήματος φτάνει τα 1.700 κιλά. Το αυτοκίνητο, έχει σύστημα διαχείρισης της ενέργειας το οποίο διαθέτει πέντε διαφορετικές επιλογές σε ό,τι αφορά την ανάκτηση αυτής και ο οδηγός μπορεί να επιλέγει όποια επιθυμεί κάθε φορά μέσω μοχλοδιακοπτών στο τιμόνι.

Advertisement

Η Wiesmann δεν έχει ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή τού νέου μοντέλου, άρα και η διάθεσή του. Ωστόσο, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ανοίξει η λίστα των παραγγελιών γι’ αυτό. Πόσο θα κοστίζει; Τουλάχιστον 300.000 ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι 680 ίπποι του νέου Wiesmann θα μας κάνουν να δούμε αλλιώς τα ηλεκτρικά
Το Boldmen CR4 είναι μία Z4 με πιο ιδιαίτερο στυλ
Wiesmann Project Gecko με V8 της BMW