Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Renault Captur

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Renault Captur

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Renault Captur

ΝΕΑ

Προς τα τέλη της χρονιάς, η Renault έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει το επανασχεδιασμένο Captur. Τι να αναμένουμε από αυτό;

Advertisement
Advertisement

Το 2019, η δεύτερη γενιά τού Captur εμφανίστηκε στην αγορά και αφορούσε ένα μεγαλύτερο σε διαστάσεις και ακόμα πρακτικότερο -από πριν- crossover μοντέλο το οποίο είχε έντονη την ταυτότητα της Renault.

Με το πέρασμα του χρόνου, έκτοτε, το Captur έχει την ανάγκη ανανέωσης ώστε να διατηρηθεί επίκαιρο, αισθητικά και τεχνολογικά. Σε ό,τι αφορά στον πρώτο παράγοντα, οι ως τώρα πληροφορίες από τον γαλλικό αυτοκινητικό Τύπο θέλουν το αμάξωμά του να έχει σχεδιαστικά στοιχεία από το Austral, όπως και από το πρωτότυπο Renault Scénic Vision.

Κατά συνέπεια, αυτό που πρέπει να αναμένουμε είναι ότι ενδεχομένως τα φωτιστικά σώματά του θα είναι πιο λεπτά, συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα, και τεχνολογίας LED, φυσικά.

Advertisement
Advertisement

Αλλαγές θα υπάρχουν και στον εμπρός προφυλακτήρα, όπου πιθανόν να διαθέτει τα τριγωνικής διαμόρφωσης ανοίγματα για τη ροή του αέρα, όπως στο Austral και στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο. Επίσης, πιθανόν να μην υπάρχουν τα στοιχεία χρωμίου που διαθέτει το μοντέλο, τουλάχιστον στον βαθμό που ισχύει τώρα.

Προφανώς, αλλαγές θα υπάρξουν και στο πίσω μέρος τού Captur όπου εκεί μάλλον θα είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με το εμπρός. Η ως τώρα ενημέρωση από τα δημοσιεύματα αναφέρει ότι οι διαφοροποιήσεις θα σχετίζονται κατά βάση με τα νέα φώτα και ίσως και με νέα «κινησιολογία» διαδοχικής αφής τους κατά το ξεκλείδωμα ή το κλείδωμα του αυτοκινήτου.

To ταμπλό θα έχει στοιχεία από εκείνο του μεγαλύτερου Austral.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο εσωτερικό του το επανασχεδιασμένο Captur θα έχει μεγαλύτερης διαγωνίου κεντρική οθόνη αφής (των 9,3 ιντσών ή ακόμα και των 10,25 ιντσών) και το αναβαθμισμένο λογισμικό «OpenR» για το σύστημα ενημερωδιασκέδασης. Επίσης, θα διαθέτει στον εξοπλισμό του περισσότερα συστήματα υποβοήθησης και προειδοποίησης του οδηγού. Επίσης, αναμένεται να έχει καλύτερης ποιότητας υλικά.

Advertisement

Τέλος, αναφορικά με τους κινητήρες του, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το ανανεωμένο μοντέλο δεν θα διατίθεται με πετρελαιοκινητήρα παρά μόνο με βενζινοκινητήρα, όπως και στην εκδοχή διπλού καυσίμου (υγραέριο κίνησης, βενζίνη).

Οι Γάλλοι, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκδόσεις του με το ήπιας υβριδικής διάταξης κινητήρα των 160 ίππων και το υβριδικό («E-Tech») των 200 ίππων που συναντάμε στο Austral επειδή κάτι τέτοιο θα αύξανε σημαντικά την τιμή πώλησης του Captur, για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Ωστόσο, θα διατίθεται στην έκδοση «E-Tech» των 145 ίππων, όπως και τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Captur Plug-in Hybrid
Renault Captur E-Tech Plug-in: Ορόσημο τεχνολογίας
Στο Τόκιο το κύκνειο άσμα του Renault Megane RS

Advertisement