Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Boldmen CR4 είναι μία Z4 με πιο ιδιαίτερο στυλ

Ελλάδα 8:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Boldmen CR4 είναι μία Z4 με πιο ιδιαίτερο στυλ

ΝΕΑ

Το Boldmen CR4 είναι μία Z4 με πιο ιδιαίτερο στυλ

ΝΕΑ

Η startup εταιρεία Boldmen παρουσιάζει το CR 4, ένα μοντέλο που βασίζεται στη BMW Z4.

Advertisement
Advertisement

H Boldmen αποτελεί το νέο μέλος στην οικογένεια των «καροσερίστι», με τα ιδρυτικά της μέλη να είναι γνωστά ονόματα για τους φίλους του αυτοκινήτου, όπως τα αδέλφια Harald και Michael Käs και τον Friedhelm Wiesmann.

Ο τελευταίος μας είναι γνώριμος από τον ομώνυμο κατασκευαστή, ο οποίος ειδικευόταν στις χειροποίητες μετασκευές μοντέλων της BMW, ενώ ο Michael Käs έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με την RUF και την Alpina.

Advertisement
Advertisement

To πρώτο μοντέλο της νεοσύστατης μάρκας είναι το CR 4, που ουσιαστικά χρησιμοποιεί ως βάση την τελευταίας γενιάς BMW Z4. Αποκωδικοποιώντας την ονομασία το «C» δείχνει το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του αμαξώματος, δηλαδή το ανθρακόνημα, το «R» σημαίνει roadster και ο αριθμός «4» δείχνει την ισχύ του μοτέρ, που ξεπερνά τους 400 ίππους.

Πιο αναλυτικά, το Boldmen CR 4 χρησιμοποιεί τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3,0 λίτρων της βαυαρικής εταιρείας, ο οποίος με τις κατάλληλες επεμβάσεις αποδίδει για την περίσταση 408 PS, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις, όπως τα 3,9 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για το 0-100 χλμ./ώρα. Όσο για την τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Τα παραπάνω δίνουν μία υπεροχή του CR 4 έναντι της εργοστασιακής έκδοσης της Z4 M40i, που αποδίδει 340 PS, όπως και της αντίστοιχης αμερικάνικων προδιαγραφών έκδοσης με τους 387 ίππους.

Advertisement

Ο γερμανικός οίκος ανακοινώνει την κατασκευή 20 μοντέλων μέχρι τα τέλη του 2021, ενώ μέσα στο 2022 θα παραχθούν συνολικά 80. Τέλος, από την στιγμή που κατασκευάζεται ανάλογα τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη, η τιμή του CR 4 ξεκινά από τη βάση στις 185.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW Z4 M Shooting Brake: Νοσταλγώντας το παρελθόν
H BMW X1 τελείωσε – Ζήτω τα νέα δεδομένα – “Ξεστοκάρισμα” στην Ελλάδα
H BMW Z4 της AC Schnitzer είναι χάρμα οφθαλμών

Advertisement