Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα αλλάξει η ηλεκτροκίνηση την Porsche;

Ελλάδα 2:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο θα αλλάξει η ηλεκτροκίνηση την Porsche;

ΝΕΑ

Πόσο θα αλλάξει η ηλεκτροκίνηση την Porsche;

ΝΕΑ

Η εμβληματική γερμανική εταιρία με ιστορία 75 χρόνων βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι όπου πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις.

Advertisement
Advertisement

Σε μεγάλη σχεδιαστική και κατασκευαστική δραστηριότητα βρίσκεται αυτή την εποχή η Porsche η οποία φαίνεται ότι στοχεύει στο να εμπλουτίσει τα μελλοντικά της ηλεκτρικά οχήματα με πιο μοντέρνα και ιδιαίτερη αισθητική.

Ενώ η εμβληματική Porsche 911 έχει διατηρήσει την ξεχωριστή της εμφάνιση επί γενεές, η σχεδιαστική ομάδα της εταιρείας αξιοποιεί τώρα την ευκαιρία που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση για να εξερευνήσει πιο τολμηρές σχεδιαστικές γλώσσες.

Δύο πρωτότυπα, το Mission X και το Vision 357, αποτελούν παράδειγμα αυτής της καινοτόμου προσέγγισης, καθώς αγκαλιάζουν την κληρονομιά της Porsche, ενώ ταυτόχρονα σπρώχνουν το σχεδιασμό της σε νέες προσεγγίσεις.

Advertisement
Advertisement

Ο Ingo Scheinhütte, επικεφαλής του τμήματος προηγμένης εξωτερικής σχεδίασης της Porsche, επιβεβαιώνει ότι οι ιδέες που παρουσιάζονται σε αυτά τα πρωτότυπα χρησιμεύουν ως δείκτες των συνεχιζόμενων εξελίξεων στα οχήματα παραγωγής της μάρκας.

Η Scheinhütte υπογραμμίζει τις αντίθετες σχεδιαστικές διαδρομές που αντιπροσωπεύουν το Vision 357 και το Mission X. Το Vision 357 ενσαρκώνει μια φουτουριστική κατεύθυνση, ενώ το Mission X αποτίει φόρο τιμής στην κλασική σχεδίαση της Porsche.

Αυτή η διπλή προσέγγιση αντικατοπτρίζει το διαρκές ψάξιμο της μάρκας σχετικά με την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η σχεδιαστική της γλώσσα.

Advertisement

Ειδικότερα, το Vision 357 concept παρουσιάζει μια σημαντική απόκλιση από την παραδοσιακή σχεδιαστική προσέγγιση της Porsche, βάζοντας τους προβολείς ως το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Advertisement

Η Scheinhütte αναγνωρίζει την ισορροπία που πρέπει να επιτύχει η Porsche μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Με 75 χρόνια κληρονομιάς στην παραγωγή αυτοκινήτων, η Porsche στοχεύει στην εξέλιξη της σχεδιαστικής της γλώσσας παρά στην πλήρη επανάσταση.

Ενώ μοντέλα όπως η εμβληματική 911 θα διατηρούν ζωντανή την καθιερωμένη σχεδιαστική φόρμουλα, τα ηλεκτρικά μοντέλα όπως η πλήρως ηλεκτρική Boxster αφήνουν περισσότερο χώρο για πρωτοποριακές σχεδιαστικές επιλογές.

Η Porsche σκοπεύει να ενσωματώσει σχεδιαστικά στοιχεία από τα σπορ αυτοκίνητά της σε μεγαλύτερα οχήματα, όπως τα SUV, διατηρώντας παράλληλα την κεντρική ταυτότητα της μάρκας.

Advertisement

Στην ουσία, η είσοδος της Porsche στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα επιτρέψει στη σχεδιαστική ομάδα της μάρκας να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ της κληρονομιάς της και των καινοτόμων δυνατοτήτων που παρουσιάζει η τεχνολογία των ηλεκτρικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Brabus αποκάλυψε μια ρουκέτα και δεν είναι Mercedes
Με 739 άλογα το ισχυρότερο SUV της Porsche!
Ποια είναι η νέα πατέντα της Porsche;