Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε το ρωσικό εργοστάσιο της Hyundai;

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πουλήθηκε το ρωσικό εργοστάσιο της Hyundai;

ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε το ρωσικό εργοστάσιο της Hyundai;

ΝΕΑ

Τα μέτρα της Δύσης κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζονται και η Hyundai απομακρύνθηκε από το έδαφος της πρώτης.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, από τον Μάρτιο του 2022 πολλές επιχειρήσεις της λεγόμενης Δύσης σταμάτησαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους στη Ρωσία στο πλαίσιο των κυρώσεων εναντίον της για τον πόλεμο με την Ουκρανία.

Μεταξύ αυτών είναι και αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες κατασκεύαζαν τα μοντέλα τους στη χώρα. Οι περισσότερες από αυτές έχουν αποχωρήσει σταματώντας να έχουν επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις με το ρωσικό καθεστώς με σκοπό να πληγεί η οικονομία της, τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση.

Όπως ανακοινώθηκε, η Hyundai έπραξε το ίδιο πρόσφατα πουλώντας το εργοστάσιό της που είχε στην Αγία Πετρούπολη στη ρωσική εταιρεία ArtFinance. Η παραγωγική δραστηριότητα σε αυτό είχε σταματήσει ήδη από τον Μάρτιο του 2022 αλλά τώρα η νοτιοκορεατική εταιρεία άφησε και τις εγκαταστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το εργοστάσιο πουλήθηκε έναντι του συμβολικού ποσού των 10.000 ρουβλιών (περίπου 99 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών υπάρχει ο όρος ότι η Hyundai έχει τη δυνατότητα να το επανακτήσει εντός δύο ετών. Αυτό έχει τη δυνατότητα παραγωγής περισσότερων από 200.000 οχημάτων ετησίως.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Korea News ο νοτιοκορεατικός Όμιλος Hyundai-Kia είχε πουλήσει 400.000 αυτοκίνητα στη ρωσική αγορά το 2019 ενώ πέρυσι μόνο 2.892 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Hyundai Kona «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»
Τα Hyundai δε θα χρειάζονται αλυσίδες (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Hyundai i20N vs Mini Cooper S vs VW Polo GTI

Advertisement