Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε αυτή η James Bond Aston Martin DB5;

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πουλήθηκε αυτή η James Bond Aston Martin DB5;

ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε αυτή η James Bond Aston Martin DB5;

ΝΕΑ

Είναι το αυτοκίνητο που έχει συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλο με τον κινηματογραφικό ήρωα James Bond. Η Aston Martin DB5 συνεχίζει ακόμα να προκαλεί το ενδιαφέρον, όπως φάνηκε σε πρόσφατη δημοπρασία.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη DB5 χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της πρόσφατης κινηματογραφικής ταινίας «No Time To Die». Σε αυτή, τον θρυλικό πράκτορα James Bond ενσάρκωσε ο Daniel Craig στην τελευταία συμμετοχή του στον ρόλο τού «007».

Τα στελέχη της Aston Martin Lagonda τη δώρισαν στον οίκο δημοπρασιών «Christie’s» ο οποίος τη διέθεσε προς πώληση με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα «The Prince’s Trust». Αυτό ιδρύθηκε το 1976 από τον Βασιλιά (πλέον) του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο τον 3ο.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας, σε σκηνές καταδίωξης, όπου το οδηγεί ο Daniel Craig έχοντας πλάι του τη Léa Seydoux («Madeleine»). Η DB5 διαθέτει μηχανισμό περιστροφής για την αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας και ανακλινόμενους προβολείς οι οποίοι αποκαλύπτουν πολυβόλα τα οποία είναι λειτουργικά.

Η συγκεκριμένη Aston Martin DB5 αγοράστηκε έναντι του ποσού των 3,5 εκατομμυρίων λιρών στερλινών (περίπου 4,1 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Τα χρήματα θα δοθούν σε πραγματικούς «συναδέλφους» του James Bond καθώς θα δοθούν στο Οργανισμό που βοηθά οικονομικά όσους εν ενεργεία ή συνταξιούχους πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ανάγκη.

Advertisement

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκαν και άλλα δύο μοντέλα τής Aston Martin. Το ένα ήταν μια Vantage V8 του 1981 η οποία επίσης χρησιμοποιήθηκε στην ταινία και αγοράστηκε για το ποσό των 630.000 λιρών στερλινών (περίπου 735.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

Επίσης, μία DBS Superleggera «007 Edition» η οποία αποκτήθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη της για 403.300 λίρες στερλίνες (περίπου 470.600 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πωλήθηκε η Aston Martin του Sean Connery; (+video)
Vettel και Stroll το παίζουν 007 (video)
Tomorrow Never Dies: Τα gadgets των αυτοκινήτων του James Bond (+vid)