Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πολύ προσέχει η Alfa Romeo την Tonale;

Ελλάδα 4:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πολύ προσέχει η Alfa Romeo την Tonale;

ΝΕΑ

Πόσο πολύ προσέχει η Alfa Romeo την Tonale;

ΝΕΑ

Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται πως έχει η κατασκευή της Tonale για την Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιταλοί παίζουν τα ρέστα τους με το φινετσάτο SUV και για αυτό δείχνουν μεγάλη φροντίδα στο εργοστάσιο παραγωγής.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις 15 Tonale περνούν ημερησίως από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας κοντά στην πόλη της Νάπολη. Στο εργοστάσιο που παίρνει πνοή και το Fiat Panda έχουν γίνει εργασίες αναβάθμισης σε τέτοιο σημείο που να μη θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Εκεί απασχολούνται 425 εκπαιδευμένοι (χιλιάδες ώρες σεμιναρίων) εργαζόμενοι και δεκάδες ρομπότ, που με τη χρήση λέιζερ μπορούν να εγγυηθούν για το τελικό αποτέλεσμα. Η Tonale κατασκευάζεται από συμπαγές αλουμίνιο στα πρότυπα των Porsche και Audi, ενώ και στο φανοποιείο γίνεται εξαιρετικά λεπτομερής δουλειά.

Το ιταλικό SUV θα πρέπει να δείχνει αρκετά premium και να υπόσχεται αντοχή στο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα στο εργοστάσιο παραγωγής του τηρούνται ορισμένα πρότυπα που δεν έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν. Για να έχετε μία εικόνα, κανένας υπάλληλος δεν αναγκάζεται να σηκώσει το χέρι του ψηλότερα από τον ώμο του κατά την εργασία, δείγμα της έμφασης σε θέματα ασφάλειας.

Advertisement

Παράλληλα, όπως τονίζει και ο CEO της εταιρείας, δεν βιάζονται καθόλου στη γραμμή παραγωγής και προτιμούν να βλέπουν μόλις 15 «κομμάτια» να ολοκληρώνονται ημερησίως  παρά να υστερούν σε ποιότητα. Η Tonale είναι δυνατό χαρτί για την Alfa Romeo και μπορεί να μην σκοπεύει να «σπάσει τα κοντέρ» στις πωλήσεις, μπορεί όμως να ανεβάσει το πρεστίζ της εταιρείας ή να θυμίσει κάτι από το ένδοξο παρελθόν της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η νέα μικρή Alfa Romeo που ετοιμάζεται;
Επίσημο: Αυτή είναι η Alfa Romeo Tonale (+video)
Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia GTAm